autos-einai-o-drakos-tou-facebook-pou-ekbiaze-anilika.w_l Ο «δράκος» του facebook είναι ο 22χρονος Κωνσταντίνος Ματεμτζής. Εκβίαζε ανήλικα παιδιά. Εκανε μοντάζ το πρόσωπό τους σε γυμνές φωτογραφίες.

Ο 22χρονος Κωνσταντίνος Ματεμτζής είναι ο «δράκος του facebook» που παγίδευε ανήλικα κορίτσια, τα εκβίαζε και τα ανάγκαζε να ποζάρουν μπροστά από την κάμερα του υπολογιστή τους και κατέγραφε το άσεμνο υλικό.

Προσάρμοζε τις φωτογραφίες των ανήλικων κοριτσιών σεπορνογραφικό υλικό και τις ανάγκαζε να ενδώσουν στις επιθυμίες του, απειλώντας ότι θα διαρρεύσει το επίμαχο υλικό στους φίλους και τους συγγενείς τους.

Μάλιστα στην κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με βίντεο διάρκειας μιας ώρας μιας 14χρονης κοπέλας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ματεμτζή του Δημητρίου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων» αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της και καλεί όσους πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την δραστηριότητά του να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88  ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.