den-skeftika-oute-lepto-na-min-epembw.w_l Τι λέει ο αστυνομικός που εκτός υπηρεσίας καταδίωξε τον ληστή σε σούπερ μάρκετ στο Χαλάνδρι.

«Ήξερα ότι οπλοφορεί και ότι είναι επικίνδυνος αλλά δεν μπορούσα να αφήσω ελεύθερο έναν άνθρωπο που εγκληματεί δίπλα από ηλικιωμένους και παιδιά. Ο αστυνομικός δεν παύει να είναι αστυνομικός όταν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας. Δεν σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο να μην επέμβω. Δεν έκανα τίποτε παραπάνω από το καθήκον μου».

Τα λόγια ανήκουν στον 46χρονο αστυνομικό Νίκο Γαλάρη, πατέρα δύο παιδιών, ενός 22χρονου αγοριού που σπουδάζει και μιας κοπέλας που φέτος τελειώνει τη Β’ λυκείου, ο οποίος με αυτοθυσία συνέλαβε χθες το πρωί 50χρονο ληστή που εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ της οδού Πεντέλης στο Χαλάνδρι.

Ο Νίκος Γαλάρης βρισκόταν εκτός υπηρεσίας όταν ψωνίζοντας στο κατάστημα αντιλήφθηκε ότι γίνεται ληστεία. «Δεν είχα όπλο πάνω μου. Του φώναξα ότι είμαι αστυνομικός και του ζήτησα να παραδοθεί. Εκείνος άρχισε να τρέχει. Τον καταδίωξα. Κάποια στιγμή σταμάτησε και με πυροβόλησε από απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων. Κατάλαβα ότι δεν είναι καλός χρήστης του όπλου. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός. Συνέχισα την καταδίωξη μέχρι που τον έφτασα και έπεσα πάνω του. Τον αφόπλισα και τον ακινητοποίησα», περιγράφει ο 46χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όσο περίμενε τους συναδέλφους του να φτάσουν στην οδό Πεντέλης ο ληστής τον παρακαλούσε να τον αφήσει: «Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει άρχισε να με παρακαλεί, σχεδόν κλαίγοντας, για να τον ελευθερώσω. Μου έλεγε ότι είναι βαριά άρρωστος και ότι σε λίγες ημέρες θα επέστρεφε στη φυλακή. Του απάντησα ότι έπρεπε να προσέχει και πως πρέπει να κάτσει φρόνιμα μέχρι να έρθει το περιπολικό».

Στα 23 χρόνια υπηρεσίας του ο αρχιφύλακας έχει υπηρετήσει στα Αστυνομικά Τμήματα του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης, έχοντας αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, τις περισσότερες φορές με μαχαίρι.

Χθες, η ληστεία έγινε στις 10:00 το πρωί σε μία γειτονιά του Χαλανδρίου που δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας. Στη διασταύρωση των οδών Πεντέλης και Πέλλης τραυματίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ληστή από τον αστυνομικό δέχθηκε δυνατό χτύπημα από τον δράστη στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει να διαφύγει.

Ο τραυματίας, ο οποίος έφερε τραύμα στο κεφάλι από τη λαβή του όπλου, πήγε αρχικά στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, του παρασχέθηκαν εκεί οι πρώτες βοήθειες, έδωσε κατάθεση και στη συνέχεια πήγε σπίτι του. Ο κακοποιός συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 50χρονο κρατούμενο των φυλακών Μαλανδρίνου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βρισκόταν σε πενθήμερη άδεια και θα επέστρεφε μεθαύριο στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Ο 50χρονος έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ πριν από περίπου 20χρονια είχε καταδικαστεί για ληστείες σε σούπερ μάρκετ και πρατήριο υγρών καυσίμων. Μετά τη χθεσινή επίθεση κατηγορείται πλέον για ακόμα μία ληστεία, οπλοκατοχή, όπως και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.