Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΝΥΤ: Το σκάνδαλο της FIFA “ακουμπάει” και τον Μπλάτερ

2 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

fifaΡεπορτάζ των New York Times, αποκαλύπτει την εμπλοκή και του γενικού γραμματέα της FIFA , που είναι και το δεξί χέρι του προέδρου Σεπ Μπλάτερ, στο σκάνδαλο που συγκλονίζει παγκοσμίως τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζερόμ Βαλκ μεταβίβασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς, που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, που στηρίζεται σε πληροφορίες από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι συντέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στη σύλληψη 14 στελεχών της FIFA.

Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που “ακουμπούν” και τον κ. Μπλάτερ“, τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μια πέμπτη θητεία.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζακ Γουόρνερ, πρώην πρόεδρος της Concacaf (Ομοσπονδία Βόρειας Αμερικής, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) “ζήτησε μεταξύ άλλων και εξασφάλισε δωροδοκίες στο πλαίσιο των διαδικασιών ανάθεσης” του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο ίδιος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για 24 ώρες, αφού παρουσιάστηκε εκουσίως στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την καταβολή εγγύησης ύψους περίπου 400.000 δολαρίων.

megatv

This entry was posted on Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2015 at 15:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply