fifaΡεπορτάζ των New York Times, αποκαλύπτει την εμπλοκή και του γενικού γραμματέα της FIFA , που είναι και το δεξί χέρι του προέδρου Σεπ Μπλάτερ, στο σκάνδαλο που συγκλονίζει παγκοσμίως τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζερόμ Βαλκ μεταβίβασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς, που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, που στηρίζεται σε πληροφορίες από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι συντέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στη σύλληψη 14 στελεχών της FIFA.

Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που “ακουμπούν” και τον κ. Μπλάτερ“, τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μια πέμπτη θητεία.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζακ Γουόρνερ, πρώην πρόεδρος της Concacaf (Ομοσπονδία Βόρειας Αμερικής, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) “ζήτησε μεταξύ άλλων και εξασφάλισε δωροδοκίες στο πλαίσιο των διαδικασιών ανάθεσης” του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο ίδιος τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για 24 ώρες, αφού παρουσιάστηκε εκουσίως στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την καταβολή εγγύησης ύψους περίπου 400.000 δολαρίων.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.