Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς έγινε ζάπλουτη η βασίλισσα Ελισάβετ -Εβγαλε δεκάδες εκατ. τα τελευταία χρόνια

1 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Η βασίλισσα Ελισάβετ ξέρει να κάνει καλά deal…

basilissaΔεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κατάφερε να αυξήσει κατά 15% την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει, μέσω μιας ρήτρας σε σχετική νομοθεσία, που διαπραγματεύτηκε σκληρά το 2011 με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν. Μιας ρήτρας που πλέον βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

Ολα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν κυβέρνηση και Μπάκιγχαμ συμφώνησαν ότι το παλάτι θα πρέπει να… προστατεύεται από τυχόν περικοπές δημοσίων πόρων. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι ο μονάρχης θα λαμβάνει το 15% των κερδών από τη διαχείριση της περιουσίας του Crown Estate (ανέρχεται σε 13,7 δισ. ευρώ), καθώς ακόμη και ότι το ποσό που θα λαμβάνει η βασίλισσα δεν θα είναι ποτέ μικρότερο από αυτό που είχε λάβει την προηγούμενη χρονιά.

Η… συμφωνία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η βασίλισσα Ελισάβετ να δει τα τελευταία χρόνια τα έσοδά της να αυξάνονται κατακόρυφα. Το 2013-2014 μόνο έλαβε 55,6 εκατ. ευρώ (7 εκατ. ευρώ παραπάνω από ό,τι είχε υπολογίσει το Βρετανικό ΥΠΟΙΚ) ενώ το 2012-2013 έλαβε 43 εκατ. ευρώ.

Kαι κάπως έτσι η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε στο ότι χρειάζεται αναθεώρηση η εν λόγω ρήτρα… Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ ανέφερε, πάντως, ότι η επανεξέταση του εν λόγω νόμου θα γίνει μετά τον Απρίλιο του 2016, για να εξασφαλιστεί ότι η κρατική επιχορήγηση για το περασμένο έτος έφθασε για να καλυφθούν τα έξοδα της Ελισάβετ…

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2015 at 23:05 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply