Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του: Λήστεψε τράπεζα και το Δημόσιο του έδωσε… μπόνους μισθούς 5 χρόνων

31 Μαΐου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΣΥΛΛΗΨΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μια ακόμη υπόθεση, ακραίου παραλογισμού, με πρωταγωνιστή υπάλληλο δημοσίου οργανισμού έρχεται στο φως.

Υπάλληλος δημοσίου οργανισμού που συνελήφθη το 2010 για ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ρόδου, καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, όμως για πέντε χρόνια έπαιρνε κανονικά το 50% του μισθού του.

Την υπόθεση, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, αποκάλυψε κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ολα ξεκίνησαν το 2003, όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως οδηγός. Εφτά χρόνια αργότερα πήρε άδεια, αλλά δεν εμφανίστηκε όταν αυτή έληξε.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με τον πατέρα του υπαλλήλου ο οποίος ενημέρωσε ότι ο γιος του κρατείται με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, ενώ ακολούθως ο Οργανισμός επικοινώνησε με την εισαγγελία και ενημερώθηκε ότι στον υπάλληλό του, έχει ασκήθηκε δίωξη. Ακολούθως ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία, συνεχίζοντας να λαμβάνει το 50% του μισθού του.

Το 2011 το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης επτά ετών και του αφαίρεσε τα πολιτικά του δικαιώματα για τρία χρόνια. Μετά την κατάθεση έφεσης ο υπάλληλος αποφυλακίστηκε αναμένοντας τη δίκη σε δεύτερο βαθμό και ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επανέλθει στο πόστο του. Η νομική υπηρεσία του Οργανισμού αποφάσισε να παραμείνει σε αργία ο υπάλληλος, κάτι που σήμαινε ότι εξακολουθούσε να λαμβάνει το 50% του μισθού του, χωρίς, όλο αυτό το διάστημα να κινηθεί εναντίον του καμία πειθαρχική διαδικασία και να σταματήσει να του καταβάλλεται το ποσό αυτό μηνιαίως…

This entry was posted on Κυριακή, 31 Μαΐου, 2015 at 20:43 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply