μπλατερΤι και αν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της FIFA, τι και αν ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε την κεφαλή του επί πινάκι, τι και αν η κατακραυγή προς το πρόσωπό του από τον διεθνή Τύπο υπήρξε μεγάλη; Ο Ζεπ Μπλάτερ αποδείχθηκε «πεντάψυχος» στην χθεσινή ψηφοφορία της FIFA για τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, καθώς κατάφερε να επανεκλεγεί για πέμπτη φορά στο τιμόνι της FIFA.

O πρίγκιπας Αλί αποσύρθηκε μετά τη πρώτη ψηφοφορία από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας. Στην πρώτη ψηφοφορία ο ο Μπλάτερ είχε συγκεντρώσει 133 ψήφους, έναντι 73 του Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα. Προκειμένου κάποιος από τους δύο να εκλεγόταν στο αξίωμα του προέδρου θα έπρεπε κάποιος από τους δύο να λάμβανε τα 2/3 των 209 ομοσπονδιών, δηλαδή 140, ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία μια απλή πλειοψηφία θα ήταν αρκετή.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Αλί αποφάσισε να αποσυρθεί, με αποτέλεσμα ο Μπλάτερ να εκλεγεί για πέμπτη φορά πρόεδρος. Το αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ισχυρός άνδρας της FIFA είναι ο απόλυτος άρχων της Ομοσπονδίας. Φαίνεται μάλιστα να έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργιών καθώς από το 1981 μέχρι και το που ανέλαβε την προεδρία ήταν γενικός γραμματέας της FIFA.

huffingtonpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.