ΜΑΘΗΤΕΣΔεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών, λέει η Ενωση Φυσικών για τα θέματα Φυσικής στις Πανελλαδικές.

Για εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών, ήταν τα θέματα Φυσικής στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής κατεύθυνσης, σύμφωνα με την Ένωση Φυσικών. Σε ανακοίνωσή της η επιστημονική ένωση επισημαίνει ότι τα θέματα ήταν πολύ απαιτητικά, κάποια είχανασάφειες, δεν αντιπροσώπευαν το ύφος του μαθήματος και παρέπεμπαν σε φοιτητές του Πανεπιστημίου…

Η ανακοίνωση της Ενωσης Φυσικών για τα θέματα της Φυσικής 

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφή και πολύ απαιτητικά. Ένας υποψήφιος για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως έπρεπε να έχει κατανοήσει τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων.

  • Το Θέμα Β1 απαιτούσε εξαιρετική κατανόηση του θεμελιώδους νόμου της Μηχανικής.
  • Το Θέμα Γ ήταν σαφώς διατυπωμένο. Παρ’ όλα αυτά το Γ1 ερώτημα απαιτούσε άριστη κατανόηση της Αρχής της Διατήρησης της Ενέργειας και η μη επίλυσή του καθιστούσε αδύνατη τη λύση των υπολοίπων ερωτημάτων. Το ερώτημα Γ4 δεν είχε καμία απολύτως φυσική σημασία.
  • Το Θέμα Δ ήταν αρκετά απαιτητικό, έκρυβε παγίδες για τους υποψηφίους και η πλήρης επίλυσή του απαιτούσε βαθιά γνώση της Μηχανικής και κατανόηση της διάταξης του προβλήματος.

Τα θέματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι και κατά την άποψή μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών.

Μίχας Νίκος
Μοιράγιας Χρήστος
Γραμματικάκης Γιώργος
Δρακόπουλος Γρηγόρης
Γκρος Γιώργος
Φράγκος Δημήτρης
Μάντης Ευάγγελος
Πανάγος Λουκάς
Χατζής Κωνσταντίνος
Σταθόπουλος Χρήστος
Ζαρκαδούλας Γιώργος
Φιλντίσης Παναγίωτης
Κασίδης Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.