Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενωση Φυσικών: Για πρωτοετείς φοιτητές ήταν τα θέματα στις Πανελλαδικές

Μάιος 30th, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΜΑΘΗΤΕΣΔεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών, λέει η Ενωση Φυσικών για τα θέματα Φυσικής στις Πανελλαδικές.

Για εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών, ήταν τα θέματα Φυσικής στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής κατεύθυνσης, σύμφωνα με την Ένωση Φυσικών. Σε ανακοίνωσή της η επιστημονική ένωση επισημαίνει ότι τα θέματα ήταν πολύ απαιτητικά, κάποια είχανασάφειες, δεν αντιπροσώπευαν το ύφος του μαθήματος και παρέπεμπαν σε φοιτητές του Πανεπιστημίου…

Η ανακοίνωση της Ενωσης Φυσικών για τα θέματα της Φυσικής 

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφή και πολύ απαιτητικά. Ένας υποψήφιος για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως έπρεπε να έχει κατανοήσει τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων.

  • Το Θέμα Β1 απαιτούσε εξαιρετική κατανόηση του θεμελιώδους νόμου της Μηχανικής.
  • Το Θέμα Γ ήταν σαφώς διατυπωμένο. Παρ’ όλα αυτά το Γ1 ερώτημα απαιτούσε άριστη κατανόηση της Αρχής της Διατήρησης της Ενέργειας και η μη επίλυσή του καθιστούσε αδύνατη τη λύση των υπολοίπων ερωτημάτων. Το ερώτημα Γ4 δεν είχε καμία απολύτως φυσική σημασία.
  • Το Θέμα Δ ήταν αρκετά απαιτητικό, έκρυβε παγίδες για τους υποψηφίους και η πλήρης επίλυσή του απαιτούσε βαθιά γνώση της Μηχανικής και κατανόηση της διάταξης του προβλήματος.

Τα θέματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι και κατά την άποψή μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών.

Μίχας Νίκος
Μοιράγιας Χρήστος
Γραμματικάκης Γιώργος
Δρακόπουλος Γρηγόρης
Γκρος Γιώργος
Φράγκος Δημήτρης
Μάντης Ευάγγελος
Πανάγος Λουκάς
Χατζής Κωνσταντίνος
Σταθόπουλος Χρήστος
Ζαρκαδούλας Γιώργος
Φιλντίσης Παναγίωτης
Κασίδης Αθανάσιος

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 30th, 2015 at 11:21 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply