DABE613D005628E4B7B5A042473EFCC6 Κανένα ουσιαστικό αποτελέσματα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις συνομιλίες Ελλάδας -θεσμών, ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό στο περιθώριο της συνόδου των κρατών της Ομάδα των Επτά (G7) στη Δρέσδη.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται με την Ελλάδα, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το εάν η Ελλάδα θα καταβάλει στις 5 Ιουνίου την δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εάν θα είναι συνολικά συνεπής στις υποχρεώσεις της η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ απάντησε: «Έχω καλό προαίσθημα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της».

Σημειώνεται πως στη Δρέσδη εκτός από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες των κρατών της G7 βρίσκονται η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, κ.α..

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.