swma-milo-i-axladi-to-sxima-mas-leei-gia-ti-ugeia_1.w_l Είχε στους υπολογιστές του χιλιάδες εικόνες και βίντεο πορνογραφίας με μικρά παιδιά.

Ακόμα μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης κατείχε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στην οικία του, εικόνες και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά εκ των οποίων με παιδιά κάτω των 15 ετών.

Χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκαν στο σπίτι του 28χρονου

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, ενώ εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή του προαναφερόμενου στην υπόθεση και στις 15/5 κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πήγαν στην οικία του 28χρονου, σε περιοχή της Αττικής, στην οποία βρισκόταν η μητέρα του.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο του δράστη, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο 28χρονος νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στην οικία του.

Στην έρευνα που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ φορητές μονάδες αποθήκευσης, επτά εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.