mpergker burgerΠοιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό μπέργκερ; Ως γνωστόν, το μυστικό για το τέλειο μπέργκερ κρύβεται στο μπιφτέκι το οποίο πρέπει να μένει ζουμερό και γευστικό.

Εάν δυσκολεύεστε να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, ίσως κάνετε κάποιο από τα παρακάτω συνηθισμένα λάθη. Διαβάστε ποια είναι αυτά, αλλά και πως να τα αποφύγετε.

1. Μην αγοράζετε έτοιμα κατεψυγμένα μπιφτέκια
Μπορεί να είναι πιο εύκολο και πιο φτηνό να αγοράσετε μπιφτέκια που είναι έτοιμα για ψήσιμο, αλλά αφενός δεν είναι το ίδιο γευστικά και αφετέρου δεν μπορείτε να ξέρετε τι συστατικά έχουν χρησιμοποιήσει μέσα.

2. Μην το παρακάνετε με τα μπαχαρικά
Τα καλύτερα μπέργκερ δεν έχουν απολύτως τίποτα στον κιμά, οπότε μην το παρακάνετε με τα μπαχαρικά και τις σάλτσες επειδή θα αλλοιώσετε τη γεύση του κιμά. Λίγο αλατοπίπερο αρκεί για να αναδείξει τη γεύση του μπιφτεκιού.

3. Μην ξεχάσετε να κάνετε ένα βαθούλωμα στο μέσο του μπιφτεκιού
Εσείς μπορεί να έχετε δώσει το τέλειο σχήμα στα μπιφτέκια σας, αλλά μόλις τα ψήσετε χάνουν εντελώς το σχήμα τους και συρρικνώνονται. Εάν, όμως, πριν το ψήσετε, κάνετε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλό σας στο κέντρο, θα το βοηθήσετε να διατηρήσει το σχήμα του.

4. Μη φοβηθείτε τη φωτιά
Τα μπιφτέκια είναι καλύτερο να ψήνονται στο bbq. Όπου, όμως, κι αν το ψήνετε μη φοβηθείτε την πολύ δυνατή φωτιά ειδικά στην αρχή ώστε να «θωρακίσετε» καλά το μπιφτέκι σας και να κρατήσει όλα τα υγρά του στο εσωτερικό.

5. Μην πιέζετε τα μπιφτέκια με την σπάτουλα
Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα στο ψήσιμο των μπιφτεκιών είναι ότι από την αγωνία σας για να ψηθούν πιο σύντομα, τα πιέζετε με τη σπάτουλα. Μπορεί πράγματι να ψηθούν λίγο συντομότερα, αλλά αυτά τα υγρά που βλέπετε να «δραπετεύουν», είναι αναγκαία για το μπιφτέκι! Μην τα αφήνετε να πάνε χαμένα.

6. Μην κόβετε τα μπιφτέκια για να δείτε αν είναι έτοιμα
Για τον ίδιο λόγο που αναφέραμε και παραπάνω, το να κόβετε το μπιφτέκι για να δείτε εάν έχει ψηθεί στερεί κάτι από την γεύση του και γίνεται σκληρό.

7. Αφήστε τα μπιφτέκια να «ξεκουραστούν»
Είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε ένα ζουμερό μπιφτέκι, αλλά για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση πρέπει να το αφήσετε να «δέσουν» τα υλικά του και να κρυώσει λίγο.

8. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε
Λίγο τυρί από πάνω για να λιώσει, λίγο μπέικον για γεύση ή μερικά κρεμμύδια για μυρωδιά. Μη φοβηθείτε να προσθέσετε υλικά ώστε να φτιάξετε το τέλειο μπέργκερ.

huffingtonpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.