10993418_808495315890724_252220987473999976_n Το σωστό πρόγραμμα ύπνου, η θετική του επίδραση στην καθημερινότητα των παιδιών και οι πρακτικές των μαμάδων.

Για πολλούς γονείς το να προσπαθούν να πείσουν το υπερκινητικό παιδί τους να πάει για ύπνο μοιάζει με εφιάλτη! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, ένα σταθερό ωράριο είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες ύπνου. Μια καθημερινή ρουτίνα όσον αφορά το πρόγραμμα του ύπνου δεν βοηθά τα παιδιά μόνο να κοιμηθούν πιο γρήγορα, αλλά είναι περισσότερο πιθανό να καταφέρουν να κοιμηθούν κατά μέσο όρο μία ώρα παραπάνω, χωρίς να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Παρά τα πλεονεκτήματα ενός σταθερού ωραρίου, μεταξύ των οποίων η καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών κατά τις ώρες εγρήγορσης, λιγότερο από το 50% των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν υιοθετήσει για τα παιδιά τους ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.