d-708_30

Γαλλική εταιρεία καλλυντικών έκανε γνωστό ότι, σε συνεργασία με

νεοσύστατη εταιρεία βιολογικής μηχανικής, θα αρχίσει να παράγει ανθρώπινο δέρμα, μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Το δέρμα θα χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάζονται σε αυτό τα προϊόντα της L’Oreal .

Η Organovo είχε προκαλέσει αίσθηση πέρυσι, όταν ισχυρίσθηκε ότι μπορεί να εκτυπώσει τρισδιάστατα ανθρώπινο ήπαρ και τώρα για πρώτη φορά θα συνεργασθεί με τηΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ καλλυντικών, σύμφωνα με το BBC.

Ηδη η L’Oreal καλλιεργεί δείγματα δέρματος από ιστούς, που δωρίζουν ασθενείς πλαστικών χειρουργών. Η εταιρεία, με αυτό τον τρόπο, παράγει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 δείγματα δέρματος με επιφάνεια μισού τετραγωνικού εκατοστού το καθένα. Τα δείγματα αυτά περιλαμβάνουν εννέα ποικιλίες, που διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και την εθνότητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ηΕΚΤΥΠΩΣΗ δέρματος θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων της και πρόσθεσε -κάπως ασαφώς- πως «οι δυνατότητες για το πού μπορεί να μας πάει αυτό το νέο πεδίο τεχνολογίας, είναι απεριόριστες».

Η γαλλική εταιρεία δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμο το πρώτο εκτυπωμένο δέρμα. Αρκέσθηκε να δηλώσει πως βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των ερευνών.

Οι ειδικοί εμφανίσθηκαν μάλλον διχασμένοι στο άκουσμα της είδησης. Ορισμένοι αναρωτήθηκαν,ΑΝ δικαιολογείται μία εταιρεία καλλυντικών να κάνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα ιατρικής αποκατάστασης τραύματος.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.