ΓΙΑΤΡΟΙΣε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές δομές.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ με πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Γιατροί και εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, δωρέαν δημόσια υγεία και πρόνοια με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση αλλά και εξόφληση δεδουλευμένων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι ότι στον Ευαγγελισμό από τις 15 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι 9 και στο νοσοκομείο ΚΑΤ δεν υπάρχει βαμβάκι εδώ και 5 μήνες.

Επιπλέον, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας -όπου οι κενές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φτάνουν τις 350- από τις 11 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μόνον οι 7, 4 κρεβάτια στη ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, ενώ λόγω της υποχρηματοδότησης, τα ιατρικά μηχανήματα, ακόμα και αυτά που είναι μέσα στα χειρουργεία, δεν συντηρούνται επαρκώς, με αποτέλεσμα είτε να χαλάνε είτε να υπολειτουργούν.

Βίντεο – ντοκουμέντο, μάλιστα, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA καταγράφει εικόνες διάλυσης και εγκατάλειψης στις εγκαταστάσεις του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. Στο βίντεο φαίνονται πόρτες με σπασμένα τζάμια, γκρεμισμένα ντουβάρια, σοβάδες έτοιμοι να πέσουν και καλώδια ακάλυπτα ή να κρέμονται σε διαδρόμους. Επίσης, ιατρεία σε υπόγεια που θυμίζουν περισσότερο… γκαράζ παρά νοσοκομείο και ψυγεία με ακριβά φάρμακα που βρίσκονται εκτεθειμένα στη μέση ενός διαδρόμου όπου έχουν πρόσβαση οι πάντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.