aerorplane-708

Μπορεί να τρώτε από το τραπεζάκι στο αεροπλάνο, αλλά θα εξακολουθούσατε να το κάνετε αυτό, αν ξέρατε ότι

ο προηγούμενος άλλαξε την πάνα του μωρού του πάνω σ’ αυτό; Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει τα κρυμμένα βακτήρια που καραδοκούν όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο.

Η έρευνα που διεξήχθη από ειδικούς υπ’ όψιν της εταιρείας απολυμαντικών ειδών Aqaint και δείχνει πόσο ανθυγιεινά είναι τελικά τα ταξίδια με αεροπλάνο.

Πόσα χέρια πιάνουν τις βαλίτσες;

Το πιο μολυσμένο σημείο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα χερούλια της βαλίτσας αν υπολογίσουμε ότι τα πιάνουν οι χειριστές αποσκευών, δύο οδηγοί ταξί, ο αχθοφόρος του ξενοδοχείου και ένα μέλος της αεροπορικής εταιρείας, συν το γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος μεταφέρει πάνω από 10.000.000 βακτήρια στα χέρια του, οι αποσκευές έρχονται σε επαφή με περισσότερα μικρόβια από ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Ομως δεν είναι μόνο οι αποσκευές που εκθέτουν τους ταξιδιώτες σε υψηλά επίπεδα μικροβίων και βακτηριδίων, αλλά μερικές φορές και η ίδια η πτήση.

Αεροσυνοδός το ομολογεί: Εχω δει επιβάτες να κάνουν τα απίστευτα

Στο πλαίσιο της έρευνας, μία αεροσυνοδός που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη δήλωσε ότι «οι καθαριστές δεν έχουν χρόνο να απολυμάνουν πλήρως τα αεροπλάνα μεταξύ των ταξιδιών».

«Έχω δει επιβάτες να αλλάζουν την πάνα του μωρού τους στο τραπέζι, να κόβουν τα νύχια τους επί του σκάφους ή ακόμη και να ουρούν στα καθίσματα. Τα χαλιά είναι βρώμικα και τα δάπεδα της τουαλέτας είναι τα χειρότερα» και πρόσθεσε: «Συνιστώ στους επιβάτες να αποστειρώνουν τα τραπεζάκια τους και άλλες επιφάνειες πριν την απογείωση με ένα απολυμαντικό σπρέι, να πλένουν καλά τα χέρια τους και να μην περπατάνε ξυπόλητοι στο διάδρομο».

Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε ότι τα βακτήρια E-coli και Listeria που προκαλούν ιούς όπως του κρυολογήματος, και της MRSA, όλα έχουν εντοπιστεί στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια.

Ιχνη κοπράνων στα καλαθάκια για τα προσωπικά αντικείμενα;

Σε ένα αεροδρόμιο στην Αμερική, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα κουτιά που χρησιμοποιούνται στους ελέγχους ασφάλειας είναι πολύ βρώμικα και σε αυτά έχουν βρεθεί μέχρι και ίχνη κοπράνων από σόλα παπουτσιού.

Το πιο βρώμικο σημείο του αεροπλάνου

Ωστόσο τα πιο βρώμικα σημεία του αεροπλάνου είναι τα αναδιπλούμενα τραπεζάκια που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες για τα εν πτήσει γεύματα.

Αυτά βρέθηκαν να είναι γεμάτα με υψηλά επίπεδα των βακτηρίων, αφού δεν καθαρίζονται σωστά μεταξύ των πτήσεων.

Τραγικές οι ζώνες ασφαλείες

Ακόμα χειρότερες ήταν οι ζώνες ασφαλείας του αεροσκάφους που αγγίζονται για χρόνια από χιλιάδες χέρια, αλλά σπάνια καθαρίζονται ή αντικαθίστανται.

Ας μην μιλήσει κανείς για τις κουβέρτες…

Οι ερευνητές αποκάλυψαν την παρουσία βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν πραγματική βλάβη στην υγεία: «Είναι βακτήρια που ζουν στο έντερο μας και σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις» εξηγεί ο Δρ Ρόμπερτ Γκλάτερ από το νοσοκομείο Λένοξ Χιλ της Νέας Υόρκης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.