ΣΚΥΛΟΣΤα ζώα στην λίστα μας, δεν είναι τόσο έξυπνα για να γίνουν πυρηνικοί επιστήμονες η κάτι τέτοιο, είναι όμως αρκετά έξυπνα για να ξεχωρίζουν στο ζωικό βασίλειο.

Δείτε γιατί…

10. Χταπόδι

10. Χταπόδι

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα της θάλασσας. Αυτό το ζώο δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό, όμως οι επιστήμονες διαρκώς ανακαλύπτουν νέες και εντυπωσιακές ικανότητες του. Από αυτά που ξέρουμε έως τώρα, τα χταπόδια μπορούν να βρίσκουν την έξοδο μέσα από πολύπλοκα λαγούμια, και έχουν μια αξιοσέβαστη μνήμη.

9. Περιστέρι

9. Περιστέρι

Έχει πολύ μεγάλη μνήμη και μπορεί να αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, να θυμάται εκατοντάδες διαφορετικές εικόνες / φωτογραφίες και να μαθαίνει διαδρομές προς το σπίτι του από πολύ μεγάλες αποστάσεις.

8. Γουρούνι

8. Γουρούνι

Άλλο ένα ενδιαφέρον ζώο είναι το γουρούνι. Έως τώρα το έβλεπα ως μπριζόλα, όμως όπως λένε οι επιστήμονες, αυτό το ζώο έχει συναισθήματα, είναι ευαίσθητο, πληγώνετε συναισθηματικά, και βαριέται εύκολα. Μερικοί λένε ότι είναι πιο εκπαιδεύσιμα από τα σκυλιά. Στα εργαστήρια, τα γουρούνια παίζουν βιντεοπαιχνίδια καλύτερα από ό, τι τα πρωτεύοντα θηλαστικά. Τα γουρούνια μπορούν επίσης να ονειρεύονται και να αναγνωρίζουν τα δικά τους ονόματα.

7. Σκύλος

7. Σκύλος

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, πολύ εκπαιδεύσιμος, κοινωνικός με τους ανθρώπους, μπορεί να καταλάβει τις εντολές και την υπακοή. Τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν και να θυμούνται ζώα ή τα ανθρώπινα πρόσωπα που γνωρίζουν, μπορούν να αναγνωρίσουν το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, κλπ. Μπορούν επίσης να είναι ευαίσθητα, να ζηλεύουν, και δεν θα ξεχάσουν ποτέ κάποιον που τα πλήγωσε.

6. Παπαγάλος

6. Παπαγάλος

Οι Παπαγάλοι αναγνωρίζονται ευρέως ως τα πιο έξυπνα πουλιά. Μπορούν να κάνουν πολλά υπέροχα πράγματα με τα εκπληκτικά ράμφη τους. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι Cacadu παπαγάλοι έχουν 90% ακρίβεια με το ράμφος τους. Κάποια είδη μπορούν να μιμούνται τα ανθρώπινα λόγια, να κατανοούν τις έννοιες, και μπορούν να θυμηθούν πολλά λόγια και να κάνουν προτάσεις.

5. Αρουραίος

5. Αρουραίος

Ο αρουραίος είναι ένα ιδιαίτερα ευφυές ζώο. Χρησιμοποιείτε ευρέως από τους επιστήμονες στην έρευνα. Στα εργαστήρια έχουν αποδείξει πως αντιλαμβάνονται τον χώρο, μπορούν να βρίσκουν πολύ εύκολα τρόπους διαφυγής και τον πιο σύντομο δρόμο.

4. Πρόβατο

Βρετανοί επιστήμονες και ερευνητές δήλωσαν ότι τα πρόβατα έχουν μια απίστευτη ενστικτώδη ικανότητα και την ευφυΐα που ξεπερνά κάθε φαντασία μας. Αν απειλούνται, κάνουν μεγάλες ομάδες και τρέχουν μακριά από κοινού, για να ξεφύγουν μακριά από την απειλή. Το πρόβατο μπορεί να θυμηθεί και να εντοπίσει τα πρόσωπα των ζώων καθώς και τα πρόσωπα των ανθρώπων.

3. Δελφίνι

3. Δελφίνι

Τα δελφίνια είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα. Μπορούν να βρουν τους συγγενείς τους μίλια μακριά στη θάλασσα, και έχουν τη δική τους γλώσσα για να επικοινωνήσουν. Η πιο σημαντική πτυχή σχετικά με τα δελφίνια είναι ότι ποτέ δεν κοιμούνται μιας και το μυαλό τους έχει απίστευτη ευαισθησία, και μπορεί να νιώσει τα πάντα γύρο του σε πάρα πολύ μεγάλη απόσταση.

2. Ελέφαντας

2. Ελέφαντας

Ο εγκέφαλος του ελέφαντα είναι πολύ βαρύς. Ζυγίζει περίπου 5 κιλά ή και περισσότερο. Άλλα μεγάλα θηλαστικά, όπως οι ρινόκεροι και ιπποπόταμοι δεν έχουν αυτό το μέγεθος του εγκεφάλου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι οι ελέφαντες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν διαφορετικά αντικείμενα με δημιουργικούς τρόπους, χωρίς να το έχουν διδαχτεί από πρώτο χέρι. Έχει γίνει γνωστό πως καθαρίζουν την τροφή τους ενώ μπορούν και χρησιμοποιούν εργαλεία με διάφορους τρόπους. Επίσης μπορούν να καταλάβουν και να ακολουθούν τις εντολές του ανθρώπου σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

1. Γορίλες και χιμπατζήδες (πρωτεύοντα)

Γορίλες και χιμπατζήδες (πρωτεύοντα)

Οι εντυπωσιακές πνευματικές ικανότητες των ζώων αυτών έχουν συναρπάσει τους ανθρώπους. Μπορούν να κάνουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, να κυνηγήσουν συλλογικά, και μπορούν να κάνουν μια προηγμένη επίλυση προβλημάτων στην καθημερινότητα τους. Επίσης, είναι σε θέση να μάθουν τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους, να μάθουν ζωγραφική και απλές μαθηματικές πράξεις, ενώ μπορούν να θυμηθούν ονόματα για άτομα που δεν έχουν δει για αρκετά χρόνια. Πραγματικά εκπληκτικά ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.