Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Honda και Daihatsu ανακαλούν 5.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως

15 Μαΐου, 2015 by Σταματίνα

airbag_02_0 Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda και Daihatsu ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα ανακαλέσουν περισσότερα από

πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως για να αντικαταστήσουν ελαττωματικούς αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίεας Takata, η οποία ευθύνεται για τις περισσότερες ανακλήσεις οχημάτων μέχρι σήμερα.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Toyota και της Nissan ότι θα προχωρήσουν στην ανάκληση περίπου 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, καθώς από έρευνες προέκυψε ότι το σύστημα της Takata που φουσκώνει τους αερόσακους δεν ήταν σωστά σφραγισμένο και κινδύνευαν να καταστραφούν από την υγρασία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda,Toyota και Nissan ανακοίνωσαν ότι οι ανακλήσεις έχουν προληπτικό χαρακτήρα και ότι δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας των αερόσακων.

Με τις ανακλήσεις της Honda και της Daihatsu αυξάνεται σε περίπου 36 εκατομμύρια ο αριθμός των οχημάτων που έχουν ανακληθεί παγκοσμίως από το 2008 εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata.

Η Honda έχει μέχρι στιγμής σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από τις ανακλήσεις που συνδέονται με τους αερόσακους οι οποίοι μπορούν να εκραγούν εκτοξεύοντας θραύσματα στο εσωτερικό του οχήματος.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015 at 10:06 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply