11182175_929096453815462_443044203169426196_n Ένα μανιφέστο κατά των “πρέπει” της παραλίας

Θυμάμαι ακόμη το μαύρο ολόσωμο μαγιό που φορούσα όταν ήμουν μικρή. Υποτίθεται ότι κάλυπτε την πεταχτή μου κοιλιά και μάζευε το στήθος μου που είχε μεγαλώσει απότομα στο γυμνάσιο. Τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει οι πωλήτριες στο μαγαζί. Γιατί βλέπεις όταν αντίκρισαν το αφράτο και αγύμναστο 15χρονο σώμα μου σκέφτηκαν ότι πρέπει να μου βρουν το πιο άσχημο και άκομψο μαγιό για να μπορέσω να βγω στην παραλία χωρίς να ντραπώ- ή μάλλον χωρίς να προκαλέσω σχόλια τύπου “Μα που πάει, δεν βλέπει ότι δεν έχει “ιδανικό” σώμα για την παραλία”;

Μου πήρε αρκετά χρόνια αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει αυτό που λένε “ιδανικό” σώμα για μπικίνι και πως το μόνο που έχει σημασία όταν πηγαίνω στη θάλασσα είναι να περάσω καλά, να κάνω την πιο αστεία βουτιά και να παίξω *επιτέλους* πάνω από 10 λεπτά ρακέτες χωρίς να κυνηγάω το μπαλάκι.

Για αυτό ετοίμασα μια μικρή λίστα με τα “πρέπει” της παραλίας που καλό θα είναι να σταματήσουν να σε απασχολούν.

1. Μην αλλάζεις δραστικά τη διατροφή σου κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες για να βγεις στην παραλία. Πες ναι σε μια σωστή διατροφή για να αποκτήσεις υγιές και δυνατό σώμα όχι για να βάλεις το μπικίνι που είδες στο μαγαζί.

2. Διάλεξε όποιο μπικίνι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφη. Δοκίμασε διαφορετικά κοψίματα και print μέχρι να βρεις αυτό που θα σε κάνει να τσιρίξεις από χαρά όταν το δεις πάνω σου.

3. ΣΤΑΜΑΤΑ να συγκρίνεις το σώμα σου με αυτά των μοντέλων και των ηθοποιών. Ναι σαφώς και έχουν καλά γονίδια, ωστόσο πίσω από κάθε μια τους κρύβεται ένας διατροφολόγος, ένας γυμναστής και όλη η ομάδα για τη φωτογράφιση. Οπότε, χαλάρωσε.

4. Μην καταπιέζεσαι αν θέλεις να φας σοκολάτα. Γενικά αν κάποια στιγμή νιώσεις την ανάγκη να φας σοκολάτα, φάε. Δεν θα σου κάνει κακό και σίγουρα δεν είναι αυτός λόγος να νιώσεις τύψεις όταν φορέσεις το μπικίνι σου.

5. Κάνε γυμναστική γιατί θέλεις να δυναμώσεις το σώμα σου και όχι για να εξαφανίσεις τις “προβληματικές” περιοχές. Πόσες φορές άραγε να έχει αναφερθεί κανείς στις “προβληματικές” περιοχές των αντρών; Σίγουρα πολύ λιγότερο σε σχέση με τις γυναίκες που το ακούνε ΣΥΝΕΧΕΙΑ #εξαλλη. Ασκείσαι γιατί θέλεις να νιώσεις δυνατή και όχι για να τιμωρήσεις το σώμα σου.

6. Πάμε όλες μαζί: ΔΕΝ έχω προβληματικές περιοχές. Αποδέξου το σώμα σου όπως είναι και αγάπησέ το. Σίγουρα είναι κάτι που θέλει δύναμη και θα σου πάρει πολυ καιρό αλλά θα δεις πόσο καλύτερα θα αισθανθείς. Τι και αν έχεις μεγάλο στήθος και μπουτάκια; So what; Η Beyonce λες να κοιτάει με απέχθεια τους γεμάτους μηρούς της;

Δεν το νομίζω

7. Κατάλαβε πως έχεις ήδη σώμα για μπικίνι γιατί hello έχεις ήδη σώμα!

8. Να θυμάσαι ότι δεν είσαι απλά “ένα σώμα”. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και σου αξίζει να πηγαίνεις στη θάλασσα φορώντας το μπικίνι ή ό,τι άλλο σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη χωρίς να σε νοιάζει αν τα πόδια σου δεν έχουν κενό ή αν το στομάχι σου δεν είναι γυμνασμένο. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει το αντίθετο.

cosmopolitan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.