amal708_4 Την απογοήτευσή του για την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη σχετικά με την υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, εξέφρασε με δήλωσή του ο David Hill, πρόεδρος του διεθνούς συνδέσμου για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα.

Σε επιστολή του, ο κ. Hill επισημαίνει πως ο κ. Ξυδάκης απορρίπτει τη λύση δια της νομικής οδού, πριν καν ακούσει τις συμβουλές που έχουν να του προσφέρουν οι Βρετανοί δικηγόροι.

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο κ. Ξυδάκης δεν περίμενε καν την τη συνάντηση με τους Βρετανούς δικηγόρους πριν αποφασίσει για το πως θα κινηθεί, ενώ τονίζει πως ο υπουργός πολιτισμού σε λίγες μέρες θα είχε στα χέρια του μια γραπτή πρόταση για το πως θα έπρεπε να κινηθεί η Ελλάδα προκειμένου να διεκδικήσει την επιστροφή των μαρμάρων.
Στην επιστολή του ο κ. Hill σημειώνει πως οι υποστηρικτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο απογοητεύτηκαν από την στάση του έλληνα υπουργού.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.