Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το τρικ στο μαγείρεμα που μειώνει τις θερμίδες του ρυζιού κατά 50%

15 Μαΐου, 2015 by Σταματίνα

rizi-708 Οσοι τρώνε πολύ ρύζι κάνουν κοιλιά. Αυτό δείχνουν όλες οι

σχετικές επιστημονικές μελέτες. Ωστόσο, ειδικοί από τη Σρι Λάνκα ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τον τρόπο για να μειώνονται οι θερμίδες του ρυζιού κατά το μαγείρεμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Fox news, οι ερευνητές αυτοί ισχυρίζονται ότι αν προσθέσει κανείς, κατά το μαγείρεμα, μέσα στο νερό με το ρύζι μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας (ένα κουταλάκι του γλυκού ανά μισό φλυτζάνι ρύζι) και αφού μαγειρευτεί το βάλουν στο ψυγείο, το ρύζι θα γίνει αυτομάτως και πιο εύπεπτο και οι θερμίδες που δίνει θα μειωθούν στο μισό.

Οι ερευνητές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα αυτό καθώς ανακάλυψαν τη μέθοδο κατά την οποία ο οργανισμός μετατρέπει το άμυλο σε γλυκόζη, την οποία δεν μπορεί εύκολα ο οργανισμός να επεξεργαστεί.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015 at 12:47 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply