ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΔεν διασώθηκαν τα Αρχαία Γενικής Παιδείας, ούτε και η μια ώρα της Λογοτεχνίας παρά τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας φιλολόγων αφού η ψήφιση του άρθρου 1 δε συνοδεύτηκε από τροποποίηση ως προς τα δυο αυτά μαθήματα.

Θυμίζουμε ότι την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν τόσο η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, όσο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων καθώς και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας.

Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης της ΝΔ για ακόμη μια φορά μίλησε για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ελπίζοντας, ο κύριος υπουργός να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τη μεγάλη σημασία του να επανέλθει το μάθημα αυτό στη διδασκαλία. Ο κ. Φορτσάκης υπογράμμισε ότι σήμερα μόνο με βάση μία εγκύκλιο της κ. Γιαννάκου -μια παλιά εγκύκλιο- διδάσκεται αυτό το μάθημα για τελευταία φορά εφέτος.

Την αντίθεσή της στον εξοβελισμό των Αρχαίων Γενικής εξέφρασε και η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Δέσποινα Σβερώνη – Χονδρονάσιου τονίζοντας ότι τα αρχαία ελληνικά είναι το βασικό τμήμα της εθνικής μας κληρονομιάς ενώ μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η κλασική παιδεία, όμως, αυτή η παιδεία που παίρναμε οι Έλληνες στο σχολειό μας μέχρι και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν αυτή που μας έκανε να ξεχωρίζουμε σαν επιστήμονες οπουδήποτε στον κόσμο.

Καλόγηρος Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.