nails Τα δάχτυλα δείχνουν υγεία, ομορφιά και είναι από τα σημεία εκείνα του σώματος, που μπορούν να σας απογειώσουν στα μάτια κάποιου ή και να σας απομυθοποιήσουν.

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα “φαγωμένα” και παραμελημένα νύχια αλλά για να είναι το μανικιούρ σωστό δεν αρκεί ένα ωραίο μανό. Χρειάζεται να ξέρουμε και τους κανόνες.
Τα ΠΡΕΠΕΙ
1. Πάντα ενυδατώνουμε τα χέρια και τα νύχια μας, ειδικά μετά την αφαίρεση του μανό.
2. Απολέπιση στα χέρια πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τείνουν να συσσωρεύονται ανάμεσα στα δάχτυλά μας.
3. Ενώ τα περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής ακολουθούν αυστηρή καθαριότητα και απολύμανση, πρέπει από μόνοι σας να ελέγχετε αν όντως ο τεχνικός των νυχιών σας έχει την απαραίτητη πείρα ή / και άδεια.
4. Αν κάνετε συχνά μανικιούρ και πεντικιούρ, καλύτερα θα ήταν να αγοράσετε τα δικά σας εργαλεία, που θα χρησιμοποιήσει ο ειδικός.
5. Ελέγξτε αν οι λεκάνες για το πεντικιούρ και τα φίλτρα στο ινστιτούτο σας απολυμαίνονται πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αν δεν καθαρίζονται σωστά, υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθείτε.
6. Όταν επιλέγετε ένα φωτεινό κόκκινο ή πορτοκαλί βερνίκι, μπορείτε να αποφύγετε τον αποχρωματισμό εφαρμόζοντας ένα επιπλέον στρώμα επικάλυψης βάσης. Για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης, εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα ειδικού ελαίου γύρω από τα πετσάκια σας και στις πλευρές των νυχιών σας, πριν περάσετε το βερνίκι.
7. Εφαρμόστε το βερνίκι αλλά όχι περισσότερες από 3 έως 5 φορές. Όσο πιο παχύ το στρώμα τόσο πιο πολύ αργεί να στεγνώσει ενώ είναι και πιο εύκολο να “ξεφτίσει”.

Τα ΟΧΙ
1. Μη κόβετε ή σπρώχνετε βίαια τα πετσάκια σας, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση. Αν πρέπει να τα σπρώξετε προς τα πίσω, κάντε το ήπια μετά από ένα ντους. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε ένα κομμάτι “δέρματος” που περισσεύει. Απλά βυθίστε τα νύχια σας σε ζεστό νερό για όχι περισσότερο από τρία λεπτά.
2. Μην αφήνετε το γυαλιστικό για περισσότερο από 2 εβδομάδες. Αυτό θα οδηγήσει σε αποχρωματισμό των νυχιών και ζημιές.
3. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τους τεχνικούς νυχιών για τον σωστό καθαρισμό των εργαλείων τους.
4. Εάν σκοπεύετε να κάνετε πεντικιούρ, φροντίστε να μην έχετε ξυρίσει την κνήμη σας τουλάχιστον 12 ώρες πριν.
5. Μη χρησιμοποιήστε λεπίδες για να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα στα πόδια. Δοκιμάστε μία σωστή ελαφρόπετρα.
6. Μη ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας αντιβακτηριδιακές λοσιόν κ.λπ.
7. Μην ενυδατώνετε τα νύχια σας σε ζελατίνη. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι όταν μουσκεύετε τα νύχια σας σε ζελατίνη είναι καλύτερο από τις κλασικές μεθόδους ενυδάτωσης. Πιο συγκεκριμένα, τα στιλβώματα, που περιέχει αυξάνουν την ακαμψία των νυχιών, η οποία μπορεί να κάνει τα νύχια να σπάνε πιο συχνά. Η βιοτίνη (σύμπλεγμα βιταμίνης Β), από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι ενισχύει την υγιή και φυσική ανάπτυξη των νυχιών.
8. Μην επιλέγετε να φοράτε τεχνητά νύχια για να καλύψετε τα προβλήματα των νυχιών σας, γιατί αυτό θα μπορούσε να επιβαρύνει την κατάσταση. Πριν φορέσετε τεχνητά νύχια, ελέγξτε ότι οι ουσίες που περιέχουν δεν θα σας προκαλέσουν κάποια αλλεργική αντίδραση.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.