ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΤο ηλιακό έγκαυμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη πουπραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ηλιακό έγκαυμα έστω και μια φορά στη ζωή τους, όπως τονίζει η έρευνα έχουν διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης κακοήθους μελανώματος, της πιο θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σήμερα οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας έχουν 7 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από ό, τι είχαν πριν από 40 χρόνια, καθώς πλέον ο ήλιος είναι πιο βλαβερός. Ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι μόνο το 4% όσων συμμετείχαν είχαν κάνει αυτοεξέταση στο δέρμα τους, ενώ περίπου το 40% δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ στην ζωή τους.

Η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων τονίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο αλλά δεν φροντίζουν να προστατεύονται επαρκώς από αυτόν.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν ένα όμορφο μαυρισμένο δέρμα καθώς δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου.

Η έρευνα μελέτησε ένα δείγμα 1.000 ατόμων. Το 84% των ανθρώπων που συμμετείχαν ανησυχούσε για τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του δέρματος, ενώ το 72% από αυτούς είχε υποστεί ηλιακό έγκαυμα την περασμένη χρονιά.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λανθασμένα νομίζουν ότι το κοκκίνισμα είναι απλά ένα αβλαβές μέρος της διαδικασίας μαυρίσματος αντί για ένα σημάδι ότι το δέρμα έχει υποστεί ζημιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.