Τις απαντήσεις δίνουν οι επιστήμονες
ΣΧΕΣΕΙΣ
Τι είναι αυτό που καθορίζει το τι μας ελκύει; Πρόκειται για μία περίπλοκη ερώτηση, επειδή η έλξη φαίνεται να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Κάποιοι είναι βιολογικοί, άλλοι ψυχολογικοί και άλλοι έχουν να κάνουν με το κοινωνικό μας περιβάλλον.

Δείτε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα επιστημόνων για το τι μας ελκύει ερωτικά…

1. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν ερωτική έλξη για ανθρώπους που τους μοιάζουν. Μελέτη που έγινε μεταξύ αντρών και γυναικών δείχνοντας τους φωτογραφίες με πρόσωπα έδειξαν ότι βρήκαν πιο ελκυστικές απ’ όλες τη φωτογραφία με το δικό τους πρόσωπο, το οποίο είχε τύχει επεξεργασίας στο κομπιούτερ.

2. Κάτι που μπορεί να σας ακούγεται τρομακτικό, όμως είναι αλήθεια. Όλοι οι άνθρωποι αισθανόμαστε ερωτική έλξη για ανθρώπους που μας θυμίζουν τους γονείς μας.

3. Αν για κάποιο λόγο αισθάνεστε ήδη ερεθισμένοι, για παράδειγμα μετά από τη γυμναστική, είναι πιθανότερο να αισθανθείτε σεξουαλική έλξη για κάποιον που θα συναντήσετε.

4. Φυσικά, όσο περισσότερο πίνουν οι άνθρωποι τόσο πιο εύκολο είναι να αισθανθούν ερωτική έλξη για τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους.

5. Το να κάνει κανείς το δύσκολο γενικά λειτουργεί, ειδικά αν ψάχνετε μακροπρόθεσμη σχέση.

6. Σε ό,τι αφορά στις ατάκες, γενικά δεν έχουν σουξέ. Οι περισσότερο άνθρωποι προτιμούν ένα «Γεια, τι κάνεις;» ή μια ευγενική σύσταση.

7. Η ερωτική έλξη είναι μία πολύπλευρη διαδικασία. Δεν εξαρτάται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση ή από τη μυρωδιά ή από τη γεύση του φιλιού.

8. Τα πράγματα που ελκύουν τις γυναίκες στους άντρες ποικίλουν ανάλογα με την ημέρα του κύκλου. Ειδικά όταν πλησιάζουν οι γόνιμες μέρες, τείνουν να προτιμούν πιο αρρενωπούς άντρες.

9. Στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άντρες ερεθίζονται με αυτό το χρώμα και, κατά συνέπεια, ελκύονται ερωτικά από γυναίκες που φορούν κόκκινα.



10. Ρόλο παίζει ακόμη και η εποχή του χρόνου.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.