Με το σύνθημα «Ηρθε η ώρα» κατεβαίνει η γαλάζια νεολαία

δαπΜε το σύνθημα «Ηρθε η ώρα» η γαλάζια νεολαία κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές της 13ης Μαΐου. Οι φετινές κάλπες που θα ανοίξουν το πρωί της Τετάρτης έχουν δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για αυτό η ΔΑΠ/ΝΔΦΚ δίνει ιδιαίτερο βάρος και έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της.

Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό είναι πως η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ. και εκπροσωπεί το χώρο της Κεντροδεξιάς θα δώσει τη μάχη με το βασικό της αντίπαλο, την Αριστερά, να βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση.

Οπως είναι λογικό, στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να κεφαλαιοποιήσουν την νίκη στις εθνικές εκλογές, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την Αριστερή Ενότητα, η οποία για πρώτη φορά λογίζεται ως η κυβερνητική νεολαία μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Υπό τα δεδομένα αυτά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε μια ολοκληρωμένη καμπάνια υπό κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό, στοχεύοντας να καταγράψει σημαντικά ποσοστά και ανοδικές τάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, τα προγνωστικά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της εκλογικής νίκης της γαλάζιας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία και φέτος εμφανίζει ενισχυμένα ψηφοδέλτια και μεγαλύτερη συσπείρωση.

Σε ανοδική πορεία πάντως βρίσκεται την τελευταία διετία και η Πανσπουδαστική η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ η άλλοτε ισχυρή πράσινη ΠΑΣΠ εμφανίζει διαλυτικές τάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα είναι οι πιο πολιτικοποιημένες εκλογές -και αυτό είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό της φετινής φοιτητικής κάλπης- και για το λόγο αυτό η γαλάζια νεολαία βγαίνει μπροστά με πολιτικά επιχειρήματα και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο.

Στη φαρέτρα των στελεχών της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ βρίσκεται ο νέος νόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για την Παιδεία, με τον οποίο επιχειρείται η κατάργηση των πιστωτικών μονάδων που αποτελούν το μοναδικό διαβατήριο για το ευρωπαϊκό ενιαίο σύστημα εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η γαλάζια νεολαία ετοιμάζεται να αντιδράσει, γεγονός που θα καταγραφεί και στις κάλπες.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στα Ιδρύματα όλης της χώρας με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ να δίνει το «παρών» σχεδόν σε όλες. Αλλωστε, η στάση του Σάκη Ιωαννίδη και της γαλάζιας νεολαίας στις τελευταίες εθνικές εκλογές και στα εσωκομματικά της Ν.Δ. έκαναν πολλά έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη να πουν πως οι νέοι του κόμματος από «χειροκροτητές» έγιναν «πρωταγωνιστές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.