Άμεσες διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς ζητά η ΓΣΕΕ

ασπροπυργοςΜάχη για τη ζωή δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου “Θριάσιο”. Η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Άλλοι 4 εργάτες νοσηλεύονται, επίσης, διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Στο ίδιο Θριάσιο νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας από την έκρηξη, με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Άμεσες διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς ζητά η ΓΣΕΕ
Διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, ζητά με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ. Επίσης, ζητά να διερευνηθεί αν «η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H ΓΣΕΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν σήμερα εν ώρα εργασίας από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

H σημερινή πυρκαγιά στα Ελληνικά Πετρέλαια που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό έξι εργαζομένων οι οποίοι νοσηλεύονται σε Θριάσιο και Αττικό νοσοκομείο εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, επαναφέρει δυστυχώς το μείζον ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η ΓΣΕΕ ζητά να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, να εξεταστεί διεξοδικά εάν η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.