Στόχος η αστυνόμευση τοπικών οικισμών και συνόρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΗ λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την αστυνόμευση και επιτήρηση τοπικών οικισμών και συνόρων -το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπονήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας- ξεκίνησε στα Ιωάννινα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί σε δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου, στα Ιωάννινα και την Θεσπρωτία, 20 οχήματα ειδικού τύπου, φορτηγά με επίπεδη καρότσα, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η επιτήρηση των παραμεθόριων περιοχών.

Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, μεσαίου επιπέδου, που χρήζουν άμεσης διευθέτησης ή επίλυσης. Το μέτρο έρχεται να συμπληρώσει το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση της αστυνόμευσης.

Ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας έχει ως αποστολή:

-την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα
-την καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής του
-την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες
-την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες
-τον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν
-την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης
-τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα εκδήλωση για την παρουσίαση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας και των οχημάτων ειδικού τύπου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.