Διαπλανητική… υπόκλιση στους «Θεούς» της Μπαρτσελόνα

μπαρτσαΜε έναν «εξωγήινο» Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 στη Βαρκελώνη τη Μπάγερν στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League και ουσιαστικά προκρίθηκε στον τελικό, καθώς πήρε «κρυστάλλινο» και απόλυτο προβάδισμα έναντι των Βαυαρών εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου την ερχόμενη Τρίτη.

Σε ένα παιχνίδι με ξέφρενο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Σουάρες να βγαίνει σε θέση τετ α τετ με τον Νόιερ στο 12΄ και τον Γερμανό διεθνή τερματοφύλακα να αποκρούει με το πόδι το πλασέ του επιθετικού της «Μπάρτσα».

Στο 15΄ ο Νεϊμάρ δεν κατόρθωσε από πολύ κοντά να σκοράρει, καθώς ο Ραφίνια έσωσε την εστία του την τελευταία στιγμή κάνοντας την προβολή και διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 18΄ ο Λεβαντόφσκι παραλίγο να κάνει το «Καμπ Νου» να σιγήσει αστοχώντας στη σχεδόν εξ επαφής προβολή σε γύρισμα του Τόμας Μίλερ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα ευκαιρία για τους «μπλαουγκράνα», καθώς στο 40ό λεπτό ο Νόιερ βγήκε πάλι νικητής σε νέο τετ α τετ με παίκτη της Μπαρτσελόνα, τον Ντάνι Άλβες αυτή τη φορά. Στο 61΄ ο πανύψηλος Γερμανός γκολκίπερ αναγκάστηκε να βγει αρκετά μακριά από την εστία του για να προλάβει τον Νεϊμάρ που είχε φύγει στην πλάτη της γερμανικής άμυνας.

Δουλειά ενός… τετάρτου

Όλα αυτά όμως μέχρι να αναλάβει δράση ο Μέσι. Στο 77΄ ο «ψύλλος» απέφυγε τους πάντες έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει τρία λεπτά αργότερα απέναντι σε μια αποσβολωμένη άμυνα με ένα γκολ που μόνο εκείνος μπορούσε να πετύχει, εκθέτοντας ξανά την αμυντική της Μπάγερν με το 77ο γκολ του στο Champions League, χάρις στο οποίο ξεπέρασε εκ νέου τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση όλων των εποχών (76).

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ, που για ακόμη μία φορά έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ για το 3-0, με την «αγία τριάδα» της Μπαρτσελόνα (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) να φτάνει μόνη της τα 111 γκολ για φέτος (!) και να πληγώνει τον πρώην προπονητή της, Πεπ Γκουαρντιόλα.



Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Ντάνι Άλβες, Νεϊμάρ, Πικέ – Τσάμπι Αλόνσο, Μπενάτια, Μπερνάτ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο (89΄ Μπάρτρα), Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (82΄ Τσάβι), Μπουσκέτς, Ινιέστα (87΄ Ραφίνια), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβαϊνστάιγκερ, Λεβαντόφσκι, Μίλερ (79΄ Γκέτσε)

Στους πρώτους ημιτελικούς σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 3-0

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 12-13 Μαϊου

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.