Ο εθελοντισμός και τα ψυχικά αποθέματα περίσσευαν το τριήμερο 1-3 Μαΐου 2015 στη Δεσκάτη. Η πόλη έβαλε τα καλά της για να υποδεχθεί την αθλητική διοργάνωση για τους αγώνες κυπέλλου Αλεξίπτωτων Πλαγιάς.

Ο μεγάλος αριθμός φιλοξενούμενων αθλητών «απογείωσαν» τη Δεσκάτη όλο το τριήμερο, αλλά και οι Δεσκατιώτες φρόντισαν να τους το ανταποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο, με τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Από τον ουρανίσκο σας, στον ουρανό της Δεσκάτης» το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαϊου 2015 στην πλατεία του Δημαρχείου.

Ο Δήμος Δεσκάτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Γρεβενών και το πρόγραμμα Leader, στα πλαίσια υλοποίησης του διατοπικού προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», με την αμέριστη συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου Δεσκάτης, του ΕΜΟΔ, του συλλόγου γυναικών Δεσκάτης, των τοπικών παραγωγών αλλά και πλήθος εθελοντών, θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής να γευθούν τα τοπικά εδέσματα διοργάνωσαν για την τελετή λήξης των αγώνων ένα αυθεντικό Δεσκατιώτικο γλέντι.

Από νωρίς άρχισαν οι ετοιμασίες στην πλατεία του Δημαρχείου, μια υπαίθρια κουζίνα στήθηκε και τοπικά προϊόντα μαγειρεύονταν από τοπικούς ερασιτέχνες μάγειρες σκορπίζοντας μυρωδιές και γαργαλώντας τον ουρανίσκο παρουσιάζοντας πιάτα εξαιρετικής γεύσης και αισθητικής.

Από τον ΕΜΟΔ μια παραδοσιακή γωνιά είχε στηθεί όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να θαυμάσουν απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα και τα χορευτικά συγκροτήματα της Δεσκάτης. Όσπρια, τσάι του βουνού, γαλακτοκομικά, πίτες χειροποίητες, γλυκά, μαγειρευτά κλπ από τις Δεσκατιώτισες νοικοκυρές κοσμούσαν το μπουφέ τους και έγιναν ανάρπαστα.
Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το σημείο εκείνο τους σύγχρονους «Ίκαρους» να πετούν πάνω από την πόλη της Δεσκάτης, ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα, μια ιδιαίτερη εμπειρία θεάματος, αθλητική αλλά και γευστική.

Οι Δεσκατιώτες φρόντισαν να αναδείξουν μέσα από αυτή τη διοργάνωση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους, να αποδείξουν ότι μπορούν να αποτελέσουν σημείο προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός τουρισμός με συνδυασμό τις εκλεκτές – αυθεντικές γεύσεις της περιοχής και να κάνουν την παραμονή των επισκεπτών αξέχαστη, ενώ παράλληλα εκφράστηκε το ενδιαφέρον αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός για την περιοχή.

Η Αναπτυξιακή Γρεβενών με οδηγό την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της περιοχής μας, τον αγροτουρισμό και την αγροδιατροφή θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες σε ολόκληρη την ΠΕ Γρεβενών. Παράλληλα θα θέλαμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό πως παρόμοια διοργάνωση εκδήλωσης γεύσεων, τουρισμού και αγροδιατροφής μεγαλύτερου βεληνεκούς είναι στις προθέσεις μας να υλοποιήσουμε στο προσεχές χρονικό διάστημα στην πόλη των Γρεβενών.

Γεώργιος Δασταμάνης
Πρόεδρος ΑνΓρε & Δήμαρχος Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.