Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι πρέπει να τρώτε όσο περνούν τα χρόνια

3 Μαΐου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Τα «ναι» και «όχι» στη διατροφή

trofimaΜε το πέρασμα του χρόνου δεν έρχονται μόνο οι ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά στη ζωή μας, αλλά και μια σειρά από άλλες αλλαγές, στις οποίες πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να προσαρμοζόμαστε.

Όπως για παράδειγμα… η σχέση μας με τη ζυγαριά μας.

Όσο μεγαλώνει κανείς, διαπιστώνει ότι χάνει πιο δύσκολα τα περιττά κιλά.

Μια νέα έρευνα, που μας έρχεται από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε (και ποιες να προτιμούμε) αν θέλουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου «σωσίβιου» στην περιοχή της κοιλιάς μας.

Οι γυναίκες και οι άντρες που καταναλώνουν γιαούρτι, θαλασσινά, άπαχο κοτόπουλο και ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος με το πέρασμα του χρόνου, υποστηρίζουν οι αμερικανοί ερευνητές.

Όσοι όμως τρώνε κόκκινο κρέας, επεξεργασμένο κρέας και υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, πατάτες και γλυκά) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να δουν τους δείκτες της ζυγαριάς τους να… ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail, το να τρώει κανείς γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τυριών με πλήρη λιπαρά και του πλήρους γάλακτος αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δε φάνηκε να επηρεάζει την πρόσληψη βάρους.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστόνη, ο συνδυασμός των τροφίμων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Το κόκκινο κρέας σε συνδυασμό με υδατάνθρακες αυξάνει τις πιθανότητες πρόσληψης βάρους, ενώ αντίθετα όταν συνδυάζεται με λαχανικά ο κίνδυνος αυτός μετριάζεται.

Οι άνθρωποι βάζουν κιλά όσο μεγαλώνουν, επειδή επιβραδύνεται ο μεταβολισμός τους, καθώς οι αλλαγές στο σώμα τους σημαίνουν ότι οι μύες μετατρέπονται σε… λίπος, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν μετά την ηλικία των 45 ετών να καταναλώνει κανείς 200 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition.

newsbeast

This entry was posted on Κυριακή, 3 Μαΐου, 2015 at 21:38 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply