ippoglossos-psari

 

Ψάρι: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του ενεργοποιούν τις

περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη διάθεση, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αλεγκένι στο Μίντβιλ της Πενσιλβανίας, οι οποίες σ’ αυτούς που πάσχουν από κατάθλιψη ενδέχεται να είναι μικρότερες. Βάλτε, λοιπόν, το ψάρι στη διατροφή σας 2 φορές την εβδομάδα, προτιμώντας τα λιπαρά και ασφαλή από θέμα επιπέδου υδραργύρου ψάρια, από πωλητές που εμπιστεύεστε.

Ψητή πατάτα: Η βιταμίνη Β6 στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου της κατάθλιψης, σύμφωνα με παλιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπράιαμ Γιάνγκ της Γιούτα. Μια μετρίου μεγέθους πατάτα, μαζί με τη φλούδα, σας παρέχει σχεδόν τη μισή βιταμίνη Β6 που χρειάζεστε την ημέρα, απλώς φροντίστε να μην την προτιμήσετε τηγανητή, αυξάνοντας τις θερμίδες της.

Σπανάκι: Τα πολύ χαμηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος συνδέονται με την κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης, και το σπανάκι μπορεί να αναπληρώσει το κενό, καθώς είναι πλούσιο σε αυτή τη βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Μιμηθείτε τον Ποπάι και ρίξτε φύλλα σπανακιού στις σαλάτες σας ή απολαύστε το παραδοσιακό σπανακόρυζο.

 

 clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.