emfragma-1 Το καρδιακό έμφραγμα δεν είναι ανδρική ασθένεια. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν
έχει ανοσία στα καρδιακά νοσήματα και στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, τα συμπτώματα είναι ύπουλα και διαφέρουν από εκείνα των ανδρών.

Μολονότι τα σημάδια της καρδιακής προσβολής είναι κοινά και στα δύο φύλα, τα συμπτώματα που παρατηρούνται σε γυναίκες είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Αίσθημα δυσφορίας ή ανησυχία: Το έμφραγμα στις γυναίκες προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση όπως συμπίεση της καρδιάς, δυσφορία, πόνο στο στήθος ή πίεση στο κέντρο του στήθους. Αν και ο πόνος είναι περιστασιακός, η ένταση μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή.

Πόνο στο πάνω μέρος του σώματος: Ο πόνος στο στήθος είναι κοινός στους άνδρες και στις γυναίκες, αλλά στην περίπτωση των γυναικών συνοδεύεται από δυσφορία και πόνο και σε άλλα μέρη του σώματος ταυτόχρονα. Χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις με πόνο σε ένα ή και στα δύο χέρια, στο λαιμό, το στομάχι (δυσπεψία ή οξύτητα), την πλάτη ή / και το σαγόνι.

Δυσκολία στην αναπνοή: Η δύσπνοια είναι συνηθισμένη στις γυναίκες που βιώνουν μια καρδιακή προσβολή. Αυτό, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ακολουθείται από ένα αίσθημα δυσφορίας στο στήθος.

Ζαλάδα: Η φαινομενικά ανεξήγητη ζαλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να σημαίνει καρδιακό επεισόδιο. Σε κάθε περίπτωση που σας πιάνει ίλιγγος, χωρίς προφανή λόγο μιλήστε με τον γιατρό σας.

Ανησυχία: Το “φτερούγισμα” στην καρδιά προκαλεί άγχος και αυτό μπορεί να είναι είτε σύμπτωμα κρίσης πανικού είτε εμφράγματος. Η δυσθυμία και η ανησυχία, ειδικά αν είστε μία γυναίκα που δεν έχει θέματα στρες, ενδεχομένως να υπονοούν κάτι σοβαρό, όπως ένα καρδιακό επεισόδιο.

Άλλα συμπτώματα: Εκτός από  τα βασικά συμπτώματα που αναφέρθηκαν μόλις, οι γυναίκες που βιώνουν έμφραγμα εμφανίζουν ναυτία, ιδρώτα και συμπτώματα που μοιάζουν με κρύωμα.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.