Για την αποφυγή κυρώσεων
κοντονηςΎστερα από την ψήφιση επί της αρχής του αθλητικού νομοσχεδίου από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο Σταύρος Κοντονής θα έχει την Τετάρτη το κρίσιμο ραντεβού με τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο γενικός γραμματέας της UEFA (Ευρωπασϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) θα συζητήσει με τον Υφυπουργό αθλητισμού για το αν μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην υποστεί κυρώσεις.

Η διαλλακτικότερη στάση που κράτησε τα τελευταία 24ωρα ο κ. Κοντονής (έγιναν άλλωστε αλλαγές στο νομοσχέδιο) προμηνύει μία συζήτηση σε καλό κλίμα και με πιθανότητες ανεύρεσης χρυσής τομής.

Και αυτό γιατί μπορεί το άρθρο 15 που προβλέπει την κατάργηση του αυτοδιοίκητου (της αυτονομίας όπως ισχυρίζεται) της ΕΠΟ να μην αποσύρθηκε ωστόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού είναι διατεθειμένος να περάσει στην αιτιολογική έκθεση παράγραφο που θα αναφέρει ότι: «τα θέματα ποδοσφαίρου και της οργάνωσης-λειτουργίας της ΕΠΟ ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας».

Πάντως ο Σταύρος Κοντονής, στις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης, πέταξε το γάντι στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία. «Είναι στο χέρι της UEFA, της FIFA και της ΕΠΟ να αποδεχτούν αυτήν τη δήλωση, διότι πλέον δεν υπάρχει κανένα κίνδυνος για το αυτοδιοίκητο, όπως δεν υπήρχε ποτέ άλλωστε, αλλά ορισμένοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Επομένως στην αυριανή συζήτηση, εμείς περιμένουμε μία θετική τοποθέτηση επ’ αυτών που δηλώσαμε σήμερα (σ.σ. χθες). Νομίζω αυτά όλα είναι αυτονόητα» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι λέει και τι εννοεί η κυβέρνηση. Αυτά που λέει, τα εννοεί. Ως εκ τούτου, οι πρωτοβουλίες πλέον είναι στα χέρια άλλων, να αποδεχτούν αυτήν την απόλυτα δημοκρατική και συναινετική διαδικασία και να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις στο μέλλον».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.