Ε.ΤσακαλώτοςΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το «ψαλίδισμα» των αρμοδιοτήτων του Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, η νέα ομάδα,  “υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο» συνεδρίασε για την προετοιμασία νομοσχεδίου με πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης.
Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς».

Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή συνάδει με την «αγωνία» της κυβέρνησης να τρέξει κάποια μέτρα με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις.

Σημειωτέον ότι οι εταίροι έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν περιμένουν μόνο καταγραφή τον προτεινόμενων μέτρων, αλλά και εφαρμογή τους, τουτέστιν, ψήφιση και νομοθέτησή τους.

Πως θα λειτουργεί η ομάδα Τσακαλώτου

Η αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών φέρνει τον κ. Τσακαλώτο σε κεντρικό ρόλο, ενώ, εκείνος θα μιλάει άμεσα με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ουσιαστικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι το πρόσωπο που θα δίνει την πολιτική κατεύθυνση για τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.

Οταν θα παρουσιάζεται κάποιο ζήτημα στις συζητήσεις με τους εταίρους, το όργανο αυτό θα συγκαλείται για να λάβει τις πολιτικές αποφάσεις και να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές έγιναν «για να κουμπώσει η δική μας διαπραγματευτική δομή στη δομή των εταίρων. Οταν προκύπτει πρόβλημα θα ενημερώνεται ο Τσακαλώτος για να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαπραγματεύσεις».

Πάντως, ο Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, αν όχι στο τέλος του Απριλίου, στις πρώτες ημέρες του Μάη.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.