ellhnas-400x273

Για ψώνια στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα για αγορές

ακριβών ακίνητων, συνεχίζουν να… πετάγονται εκατοντάδες πλούσιοι Ελληνες τον τελευταίο χρόνο. Και μπορεί να απειλούνται με αναδρομικούς ελέγχους για το πού βρήκαν τα χρήματα, ωστόσο, η κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας συνεχίζει να προσελκύει επενδυτές.

Το One Hyde Park, που βρίσκεται δίπλα στο περίφημο κατάστημα Harrods, είναι ένα από τα ακριβότερα συγκροτήματα κατοικιών του Λονδίνου, στο οποίο ο Ελληνας εφοπλιστής αγόρασε το 2014 διαμέρισμα έναντι 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδες Ελληνας αγόρασε διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου έναντι 10 εκατ. λιρών. Συνέχισε έτσι την «παράδοση» των… Cash Greeks, οι οποίοι από το 2009 «εισέβαλαν» στη Βρετανία και αγόρασαν ακίνητα εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πλούσιοι εισοδηματίες αλλά και… δημόσιοι υπάλληλοι, αρχιμανδρίτες, πολιτικοί, αθλητές, τραπεζίτες, γιατροί και δικηγόροι συγκροτούν τη λίστα με τους Ελληνες επενδυτές στη λονδρέζικη κτηματαγορά. Οι κτηματομεσίτες συνεχίζουν να θεωρούν τους Ελληνες τους καλύτερους επενδυτές στη Βρετανία καθώς μεγάλο μέρος των χρημάτων που έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατευθύνθηκε σε ακίνητα που αποκτήθηκαν με μετρητά.

Ο κατάλογος με τους επιφανείς Ελληνες που διαθέτουν εντυπωσιακή ακίνητη περιουσία στο Λονδίνο ενισχύθηκε μέσα στο 2015 από έναν «Κροίσο», ο οποίος όμως διατηρεί χαμηλό προφίλ. Πρόκειται για τον Αριστοτέλη Μυστακίδη που θεωρείται ένας από τους πέντε πλουσιότερους Ελληνες αν και ζει στη Ζυρίχη και είναι μέτοχος της Glencore, ενός κολοσσού στον χώρο των παραγώγων με παρουσία στην πρωτογενή αγορά (μέταλλα, ορυχεία, ενέργεια, δημητριακά, ακόμα και στην αγορά ηλεκτρισμού και υδάτων) σε Ασία, Αυστραλία, Αμερική, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.
Ο Μυστακίδης διέθεσε πάνω από 60 εκατ. λίρες, δηλαδή περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ένα παλάτι 735 τ.μ., σε μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές του Λονδίνου, την Τσέζαμ Πλέις. Το ακίνητο είχε αγοραστεί αρχικά από τους Candy Βrothers και διαθέτει, μεταξύ άλλων, σουίτα, 4 δωμάτια φιλοξενίας επισκεπτών, 2 υπόγεια πάρκινγκ και υπηρεσίες υποδοχής καθ” όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα σερ Νόρμαν Φόστερ και διαθέτει απίστευτη θέα. Πρόκειται, σύμφωνα με κτηματομεσίτες του Λονδίνου, για μια από τις εντυπωσιακότερες επενδύσεις σε ακίνητα τους τελευταίους μήνες με τον Μυστακίδη να διαθέτει πλέον ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας μεγιστάνας έχει αγοράσει βίλα αξίας 40 εκατ. ευρώ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Μέσα στο 2014, πολύ γνωστός Ελληνας εφοπλιστής, ο οποίος διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, έδωσε περί τα 20 εκατ. ευρώ για να αγοράσει διαμέρισμα σε ένα από τα ακριβότερα συγκροτήματα κατοικιών του Λονδίνου. Πρόκειται για το One Hyde Park του Νάιτσμπριτζ στο οποίο διαθέτουν κατοικία ο Ρώσος «Κροίσος» Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο μεγιστάνας του πλούτου Βλαντιμίρ Βορόνιν, σεΐχηδες, πολυεκατομμυριούχοι από το Καζακστάν αλλά και ο… Νίκος Παπανδρέου.

Το One Hyde Park διαθέτει περί τα 76 διαμερίσματα, από 350 τ.μ. και άνω, τα οποία κοστίζουν κατά μέσο όρο 35 εκατομμύρια ευρώ. Βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο πάρκο του Λονδίνου και στο πολυκατάστημα Harrods και κατασκευάστηκε το 2011. Το συγκεκριμένο κτίριο από ατσάλι και γυαλί θεωρείται το «σήμα κατατεθέν» της ακριβής λονδρέζικης κτηματαγοράς. Ο Ελληνας εφοπλιστής, με μακρά παράδοση στο real estate, διέθεσε 20 εκατ. ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς καθώς οι τιμές στο Λονδίνο αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, ειδικά τα ακίνητα στα ακριβά προάστια.

now24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.