ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ
Σε βελτιωτική αλλαγή προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επί της επίμαχης διάταξης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και έδινε τη δυνατότητα αποφυλάκισης του Σάββα Ξήρου, λόγω αναπηρίας.

Στην διάταξη διευκρινίζεται ότι όσοι φυλακισμένοι με αναπηρία πάνω από 80% μπορούν να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ’ οίκον περιορισμό θα είναι υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, δηλαδή θα φοράνε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’ ψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών.

H συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε βαρυποινίτες κρατούμενους με αναπηρία πάνω από 80%, μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, με κατ΄ οίκον περιορισμό και φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ανθρωπιστικό μέτρο ενώ η αντιπολίτευση την χαρακτηρίζει φωτογραφική και την κατηγορεί για ανοχή απέναντι σε τρομοκράτες.

Η ΝΔ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου, η οποία ορίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ αφού έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.