ΤΟΥΡΙΣΤΕΣΟ τουρισμός αποτελεί μία τεράστια παγκόσμια βιομηχανία. Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι τα κέρδη έφτασαν τα 1,245 δισεκατομμύρια δολάρια, σε όλο τον κόσμο, την περασμένη χρονιά.

Ομως, κάποιοι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερο από τους άλλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού του ΟΗΕ, την περασμένη χρονιά οι Κινέζοι ήταν εκείνοι που έβαλαν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ βρίσκονταν μακριά από την πατρίδα τους. Συνολικά, ξόδεψαν 165 δισ. δολάρια το 2014, με την αγορά των πολυτελών ειδών να εξαρτάται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τους Κινέζους, καθώς εκείνοι είναι που ψωνίζουν κατά κύριο λόγο σε καταστήματα σχεδιαστών.

Από την άλλη, λαοί που ξόδευαν πολλά, όπως οι Ρώσοι και οι Βραζιλιάνοι, «άφησαν» λιγότερα χρήματα ως τουρίστες πέρυσι. Οι Αμερικανοί ξόδεψαν 112 δισ. ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, κατά 7% περισσότερα σε σύγκριση με το 2013, ενώ οι Γερμανοί επίσης έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη «αφήνοντας» 92 δισ. στις χώρες που επισκέφθηκαν.

Οι 5 λαοί που ξόδεψαν περισσότερα ως τουρίστες το 2014:

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.