Χάνεις όλα τα μαλλιά για να μεγαλώσουν ξανά φυσικά

ΚαταγραφήΟι άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φαλάκρα τους θα χαρούν να μάθουν πως μια ομάδα επιστημόνων από τις

ΗΠΑ έχει βρει μια λύση για να αποκτήσουν και πάλι τα χαμένα τους μαλλιά.

Ωστόσο, ενδέχεται η χαρά τους να κοπεί απότομα, όταν μάθουν ότι στο πλαίσιο της τολμηρής αυτής θεραπείας θα πρέπει να… βγάλουν όλα τους τα εναπομείναντα μαλλιά!

Μετά από μια σειρά πειραμάτων σε ποντίκια, οι ερευνητές έδειξαν ότι όταν βγάλει κανείς 200 τρίχες, φυτρώνουν ξανά έξι φορές περισσότερες.

Για να λειτουργήσει όμως το κόλπο αυτό, πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα μαλλιά από μια μικρή περιοχή.

Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι αν βγουν με τη βία αρκετές τρίχες από μια περιοχή, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που οδηγεί στο φύτρωμα περισσότερων μαλλιών.

Παρότι η ιδέα μπορεί να ακούγεται επίπονη και… περίεργη, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την τριχόπτωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εργασία που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell, σε ένα ποντίκι οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μεγάλωσαν 1.300 νέες τρίχες, συμπεριλαμβανομένων μερικών έξω από την περιοχή που είχαν αφαιρεθεί αρχικά οι πρώτες.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.