amerikhΣτην απαγγελία κατηγοριών εναντίον γυναίκας, πάστορα μιας μικρής εκκλησίας σε προάστιο του Ντάλας, για την υπόθεση του θανάτου ενός παιδιού 2 ετών που πέθανε από ασιτία λόγω μιας θρησκευτικής τελετής για να εξορκιστεί από τους “δαίμονες” που το είχαν καταλάβει προχώρησαν χθες οι αρχές.

Η Αρασέλι Μέσα, 49 ετών, πάστορας σε μια μικρή χριστιανική εκκλησία στο Μπαλτς Σπρινγκς, κατηγορείται για την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης σε ανήλικο. Η αστυνομία ανέφερε ότι το παιδί απεβίωσε στην οικία όπου λειτουργούσε η μικρή εκκλησία της και ζουν τέσσερις οικογένειες.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο αγοράκι έδιναν μόνο νερό επί 25 ημέρες. “Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, αλλά δεν θα γνωρίζουμε ποιος είναι ύποπτος και ποιος μάρτυρας πριν πάρουμε καταθέσεις από όλους”, δήλωσε ο Μαρκ Μάρετ, υπαστυνόμος Β΄ στο αστυνομικό τμήμα του Μπαλτς Σπρινγκς.

Η αστυνομία, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε πως η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στο Μεξικό από τους γονείς του, που δεν έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η Μέσα, η οποία κρατείται κι έχει οριστεί εγγύηση 100.000 δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή της, αρνήθηκε να δώσει συνεντεύξεις. Δεν έχει διοριστεί ακόμη συνήγορος.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση την 26η Μαρτίου, έπειτα από ανώνυμη ειδοποίηση για την υπόθεση, τέσσερις ημέρες αφότου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το παιδί είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, μάρτυρες ανέφεραν ότι η Μέσα προσπάθησε να αναστήσει το παιδί, το οποίο κατόπιν μεταφέρθηκε, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, στο Μεξικό. Μια γυναίκα, μέλος της εκκλησίας, είπε σε αστυνομικούς ότι προσπάθησε να δώσει τροφή στο παιδί, αλλά την αποπήραν διότι επενέβαινε στην τελετή για να τερματιστεί ο “δαιμονισμός” του 2χρονου αγοριού.

Η Μέσα και ο σύζυγός της είναι οι επικεφαλής της μικρής εκκλησίας και συνόδευσαν τους γονείς του παιδιού στο Μεξικό, όπου μεταφέρθηκε η σορός του, είπαν μάρτυρες.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.