Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραπομπή για 93 και απαλλαγή για 53 για το «Koriopolis»

16 Απριλίου, 2015 by Σταματίνα

20EF56B5EA071B33C0436B9ED76D1E96

Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 93 προσώπων που εμπλέκονται στην

υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008 έως 2011 ζητά με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος.

Ο Εισαγγελέας με την περίπου 4100 σελίδων πρόταση του περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, εκβιασμών και απειλών.

Στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών γίνεται αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες, της επίμαχης περιόδου, σε όλες τις κατηγορίες (Super League, Football League, Κύπελο Ελλάδος) με την εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου.


Ο κ. Πούλιος ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου την απαλλαγή συνολικά 53 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους οι αποδιδόμενες πράξεις.

Ο κ.Πούλιος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε απειλές και εκβιασμούς για την χειραγώγηση αγώνων και “πονταρίσματα” μέσω του ΟΠΑΠ σε “στημένα παιγνίδια” που είχαν ως αποτέλεσμα την ζημιά του Οργανισμού.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης , της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

in

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2015 at 19:11 and is filed under ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply