Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς τέλος τα «βάσανα» της Δανάης

12 Απριλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

βαρουφακηςΕΒΔΟΜΑΔΑ -νέων- παθών ήταν αυτή που πέρασε για τη Δανάη Στράτου. Το όνομα της συζύγου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, αυτήν τη φορά με αφορμή τον Γιώργο Μομφεράτο και τη δριμεία κριτική που άσκησε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απελευθέρωση καταδίκων από τις φυλακές.

Πρόκειται για τον γιο του δολοφονηθέντος από τη «17 Νοέμβρη» εκδότη Νίκου Μομφεράτου, ο οποίος υπήρξε πρώτος σύζυγος της κ. Στράτου. Μάλιστα, μαζί απέκτησαν και δύο παιδιά.

Η σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη, μόλις ησύχασε από τον θόρυβο που προκάλεσαν τα σπίτια της και το πώς αυτά διατίθενται, μπροστά της βρίσκεται ο πρώην σύζυγος, που ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Θυμάτων τρομοκρατίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αντιτίθεται στη εν λόγω ρύθμιση.

Η διακεκριμένη εικαστικός, από τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και ο νυν σύζυγός της το υπουργείο Οικονομικών, ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στα φλας και σε μια σειρά προκλήσεων που μάλλον τη δυσκολεύουν. Η ιστορία Μομφεράτου έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς περιστατικών που διατηρούν τις τελευταίες εβδομάδες τη Δανάη Στράτου στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Η θέση της είναι ιδιαίτερα λεπτή καθώς από τη μια είναι η γυναίκα του υπ’ αριθμόν ένα υπουργού της κυβέρνησης και από την άλλη η σχέση της με την οικογένεια Μομφεράτου δεν μπορεί να πάψει να υφίσταται.

Η φωτογράφηση του ζεύγους Βαρουφάκη για το «Paris Match» στο σπίτι της Ακρόπολης προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Η φωτογράφηση του ζεύγους Βαρουφάκη για το «Paris Match» στο σπίτι της Ακρόπολης προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Η παράξενη επαφή της με αυτό το είδος δημοσιότητας άρχισε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη φωτογράφησή της για το γαλλικό περιοδικό «Paris Match», στο σπίτι της στην Πλάκα. Στο περιοδικό εμφανίζονταν εκείνη και ο Γιάνης Βαρουφάκης σε χώρους του σπιτιού που έχει θέα στην Ακρόπολη.

Αυτή η κατά τα άλλα αθώα φωτογράφηση πυροδότησε μια σειρά δημοσιευμάτων γύρω από τον τρόπο ζωής του ζεύγους, καθώς και τα σπίτια που έχουν στην κατοχή τους. Με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στη συνέχεια, η «Daily Mail» αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη για την ενοικίαση του εξοχικού σπιτιού που διατηρούν οι δυο τους στην Αίγινα, αλλά και για το σπίτι της Πλάκας.

Ο Γιώργος Μομφεράτος, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη Δανάη Στράτου, τον Νίκο και την Εσμεράλντα.

Ο Γιώργος Μομφεράτος, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη Δανάη Στράτου, τον Νίκο και την Εσμεράλντα.

Η εφημερίδα στηλίτευε το ύψος του ενοικίου του εξοχικού, που έφθανε τα 5.000 ευρώ την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τόσο το εξοχικό της Αίγινας όσο και η κατοικία στην Πλάκα διατέθηκαν κατά τη διάρκεια της απουσίας του ζεύγους στην Αμερική -πριν από την υπουργοποίηση του κ. Βαρουφάκη- για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες. Ωστόσο, η ενοικίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να εκδοθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου ειδική άδεια του ΕΟΤ, έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα σχετικά έσοδα.

Αυτό προκάλεσε το πρώτο πρόβλημα στην οικογένεια Στράτου. Μάλιστα επί μέρες έξω από το σπίτι στην Ακρόπολη είχαν κατασκηνώσει δεκάδες ξένα και ελληνικά ΜΜΕ, αναζητώντας μια συνέχεια στο θέμα που είχε προκληθεί. Σε όλο αυτό προστέθηκε και νέο δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας που «ανακάλυψε» ότι η περίφημη φωτογράφηση του ζεύγους δεν είχε γίνει στο μπαλκόνι του δικού τους σπιτιού, αλλά σε αυτό του πατέρα της Δανάης. Παρ’ όλα αυτά, γεγονός είναι ότι η εξοχική βίλα του Αργοσαρωνικού ανήκει στη Δανάη Στράτου και στον πρώην σύζυγό της Γιώργο Μομφεράτο. Το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου έγινε και η φωτογράφηση για το γαλλικό περιοδικό, ανήκει στη μητέρα της Δανάης, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.

Η εξοχική βίλα της διακεκριμένης εικαστικού.

Η εξοχική βίλα της διακεκριμένης εικαστικού.

Με τον θόρυβο που προκλήθηκε, η Δανάη Στράτου με επιστολή της έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Τα τελευταία δύο χρόνια έλειπα στην Αμερική. Το σπίτι στην Αίγινα μου ανήκει. Χτίστηκε πριν 15 χρόνια σε οικόπεδο που μου παραχωρήθηκε από τους γονείς μου. Το σπίτι στην Αθήνα (περιοχή Μακρυγιάννη), στο οποίο διαμέναμε μέχρι πρόσφατα, ανήκει στη μητέρα μου. Νοίκιασα το σπίτι στην Αίγινα μία φορά, για μόνο δέκα μέρες, το καλοκαίρι του 2014, μέσω γνωστής ιστοσελίδας… Προφανώς τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στη φορολογική μου δήλωση το 2015. Σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ αγνοούσα την ύπαρξή του…».

Τάραξε τα νερά
Η μετακόμιση στην πλατεία Μαβίλη έφερε την ηρεμία ξανά, μέχρι που τα νερά ταράχτηκαν για την κ. Στράτου, όταν η νομοθετική ρύθμιση Παρασκευόπουλου επανέφερε στο προσκήνιο τη δολοφονία του πρώην πεθερού της Νίκου Μομφεράτου. Ο εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή» Νίκος Μομφεράτος δολοφονήθηκε από τη 17Ν στις 21 Φεβρουαρίου 1985 μαζί με τον οδηγό του, Παναγιώτη Ρουσέτη, στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ, και αυτό κόστισε πολύ στον Γιώργο Μομφεράτο. Η Δανάη Στράτου ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του Γιώργου Μομφεράτου κι έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, τον Νίκο και την Εσμεράλντα.

Η αντίδραση του πρώην συζύγου της, που σημειωτέον ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, ταράζει λίγο τις λεπτές ισορροπίες, αφού η Δανάη Στράτου είναι η γυναίκα του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και μητέρα των παιδιών Μομφεράτου. Ο Γιώργος και η Δανάη, παρότι έχουν χωρίσει εδώ και χρόνια, κρατούν μεταξύ τους πολύ καλές σχέσεις. Οσοι τους γνωρίζουν λένε ότι αυτό δεν γίνεται μόνο χάριν των παιδιών τους, αλλά βασίζεται σε αλληλοεκτίμηση.Αυτό και μόνο το γεγονός δημιουργεί αμηχανίες εκατέρωθεν.

Στην επιτροπή της Βουλής που συζητήθηκε η επίμαχη διάταξη ο Γιώργος Μομφεράτος, που εκπροσωπεί την οργάνωση θυμάτων τρομοκρατίας «Ως εδώ», τη χαρακτήρισε «φωτογραφική», που δίνει τη δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν εκτίσει 10 έτη από την ποινή τους και πάσχουν από αναπηρία άνω του 80%, να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Είναι φωτογραφικός νόμος με ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Σάββας Ξηρός. Ο Σάββας Ξηρός δικαιούται περίθαλψη, μέσα στη φυλακή όμως, ενώ η διάταξη έχει σκοπό να τον απελευθερώσει με το προσωπείο του ανθρωπισμού», είπε ο κ. Μομφεράτος. Προσέθεσε ότι η τρομοκρατία δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι στυγνή βία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, του αντέταξε ότι η ρύθμιση δεν είναι «φωτογραφική» και πως τα μοναδικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι η πάθηση και το βάρος της ποινής του κρατουμένου.

Οπως είπε, μόλις ένας κρατούμενος, εκτός από τον Σάββα Ξηρό, εμπίπτει στη ρύθμιση, ενώ προσέθεσε ότι το ποσοστό αναπηρίας του Σάββα Ξηρού ανέρχεται σε 98%.

Ο Γιώργος Μομφεράτος είχε έρθει στα φώτα της δημοσιότητας και στο παρελθόν, όταν διαμαρτυρήθηκε για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Το βι­βλιοπωλείο αυτό πωλεί βιβλίο που διαφημίζει τη δολοφονία του πατέρα μου», έλεγε τότε ευρισκόμενος έξω από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και μοίραζε φυλλάδια διαμαρτυρίας της οργάνωσης που αποτελείται από συγγενείς θυμάτων της τρομο­κρατίας.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

This entry was posted on Κυριακή, 12 Απριλίου, 2015 at 17:53 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply