ΚΑΤΑΘΛΗΨΗΟι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και τα οικονομικά προβλήματα κάνουν πολλούς ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος, το οποίο ορισμένες φορές οδηγεί στην κατάθλιψη.

Πέρα από τις θεραπείες και τα φάρμακα, που είναι η έσχατη λύση, υπάρχουν τρόποι να πολεμήσετε το άγχος μόνοι σας.

  • Μπείτε σε μια ρουτίνα: Όπως αναφέρει ο ψυχίατρος και υπεύθυνος προγράμματος με έρευνα την έννοια του άγχους, Ian Cook, το να φτιάξει κάποιος μια καθημερινότητα μπορεί να του δώσει ώθηση και να τον γεμίσει διάθεση, χωρίς να χάνει τη μια μέρα μετά την άλλη, εξαιτίας του άγχους.
  • Θέτετε στόχους: Οσοι έχουν άγχος συνήθως θεωρούν πως δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα, νιώθοντας έτσι ακόμα χειρότερα. Η επίτευξη μικρών, κάθε φορά, στόχων μπορεί να τους γεμίσει αυτοπεποίθηση, ενώ σιγά σιγά θα αισθάνονται καλύτερα.
  • Ξεκινήστε γυμναστική: Με την άσκηση παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες γεμίζουν χαρά τον οργανισμό. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί πως αρχίζουμε και σκεφτόμαστε πιο θετικά.
  • Καταπολεμήστε τις αρνητικές σκέψεις: Η μάχη κατά του άγχους είναι πρώτα απ΄ όλα πνευματική. Σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει καλό είναι να μην σκεφτόμαστε πάντα το χειρότερο, χάνοντας τον έλεγχο. Κάνοντας αισιόδοξες σκέψεις μπορεί να αλλάξει ο τρόπος ζωής.
  • Διασκεδάστε: Βγείτε με φίλους, πηγαίνετε βόλτα, κάνετε πράγματα που σας δίνουν χαρά. Ακόμα και στην δουλεία σας περάστε όμορφα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν ξεχάσει να διασκεδάζουν. Θυμηθείτε το και βάλτε λίγη χαρά στη ζωή σας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.