anergia-plagia

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τη στιγμή που ο εργοδότης του θα τον φωνάξει στο γραφείο και

θα του ανακοινώσει τα άσχημα νέα.

Δυστυχώς, όμως, η απόλυση είναι μέσα στο… παιχνίδι. Το θέμα είναι τι κάνει κάποιος αμέσως μετά. Ο Τζον Ακάφ, συγγραφέας πέντε best seller- βιβλία κυρίως με συμβουλές για διάφορες καταστάσεις- έγραψε στο TIME έξι οδηγίες για να αντιμετωπίσει ο καθένας καλύτερα αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.


Βάλτε στόχο την επόμενη
Οταν δεν έχετε δουλειά και χρήματα, δεν είναι η ώρα για να θέσετε ως στόχο τη δουλειά των ονείρων σας. Χρειάζεστε μία δουλειά εδώ και τώρα. Πολλοί, όταν απολύονται δημιουργούν ένα όραμα ότι θα κυνηγήσουν την τέλεια θέση εργασίας. Ξεχάστε το. Βρείτε την επόμενη δουλειά και μετά αρχίστε να ονειρεύεστε.

Στείλτε τον εγωισμό σας διακοπές
Βάλτε στην άκρη τον εγωισμό σας και κάντε ό,τι δουλειά μπορείτε. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι που το «εγώ» σας λέει ότι είναι κατώτερο για εσάς.

Ζητήστε βοήθεια
Οι φίλοι δεν μπορούν να σας βοηθήσουν αν δεν τους το ζητήσετε. Επίσης, δεν μπορούν να το κάνουν αν δεν γνωρίζουν ότι περνάτε αυτή τη δυσκολία. Φανείτε θαρραλέοι. Ζητήστε βοήθεια. Απευθυνθείτε σε φίλους. Μην προσποιείστε ότι όλα είναι καλά, αν δεν είναι.

Μην τρώτε πρόχειρο φαγητό για πρωινό
Οταν με απέλυσαν, επικεντρώθηκα στη θλίψη μου και έτρωγα απίστευτες ποσότητες μακαρόνια με τυρί. Το που με βοήθησε να πετύχω αυτό είναι να μη χωράω στα παντελόνια μου.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους
Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε όταν είστε άνεργοι είναι να βυθιστείτε σε σκέψεις του τύπου «όλοι έχουν καλύτερη ζωή από εμένα». Μην χαζεύετε στο Instagram όλα αυτά τα απίθανα πράγματα που κάνουν οι άλλοι. Μην βασανίζεστε με την τέλεια ζωή που εμφανίζουν οι άλλοι στο Facebook.

Διαπιστώστε τι πρέπει να βελτιώσετε
Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι έχουν μάθει να δουλεύουν και όχι να χτίζουν καριέρα. Είναι ώρα να διαπιστώσετε σε ποιο από τα προσόντα σας πρέπει να «επενδύσετε».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.