2164459_b2 Να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος του

κόστους λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και της ΝΕΡΙΤ ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ανέφερε ότι αυτό το εγχείρημα κόστισε στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

“Πρέπει να αποδοθεί ακόμη και σε επίπεδο ενός ελέγχου λογιστικού, μια ικανοποίηση απέναντι και στον Έλληνα φορολογούμενο. Ψάχνουμε να βρούμε τα 300 εκατ. για το ΔΝΤ και αυτά πήγαν στη ΝΕΡΙΤ”, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της Επιτροπής επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ακόμη ο κ. Κουίκ επεσήμανε την ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της σύνθεσης του ΕΣΡ, καθώς, όπως υπογράμμισε, η σημερινή του διοίκηση “υπερέβη όλα τα συνταγματικά περιθώρια”. Εισηγήθηκε δε την καθιέρωση ενός τιμοκαταλόγου που θα εξορθολογίζει τα πρόστιμα, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να τιμολογείται με το ίδιο ποινολόγιο ένα μητροπολιτικό κανάλι κι ένας περιφερειακός σταθμός και πλέον “πρέπει να τελειώσει η οικονομική εξόντωση, ιδίως των περιφερειακών Μέσων”.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουίκ, υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ γίνεται πράξη η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ζήτησε “να ανέβει πρώτος ο διακόπτης της ΕΡΤ 3”, που πρώτος κατέβηκε τον Ιούνιο του 2013.

 news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.