δηκεβι 5

Την Τρίτη, 31-3-2015 μαζί με τα παιδάκια της τρίτης τάξης του 5ου Δημοτικού σχολείου και με τη δασκάλα τους, Ζωή Αγγέλη, καλωσορίσαμε την Πασχαλιά.

Η εθελόντρια, Μάνια Καψή, με το πλούσιο και ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της ταλέντο, έδειξε στους μαθητές πώς να κατασκευάσουν τις πασχαλινές τους λαμπάδες. Το υλικό που επιλέχτηκε ήταν το fimo, ένα υλικό που δουλεύτηκε για αρκετή ώρα στα χεράκια των παιδιών. Η Μάνια τους εξήγησε πώς να δουλεύουν σε σχήματα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται πιο γρήγορα η μορφή που θέλουν να δώσουν στο εικαστικό τους έργο. Τα παιδιά έπλασαν με ευχέρεια και μορφοποίησαν μια όμορφη κοτούλα και ένα καλαθάκι γεμάτο με κόκκινα αυγά. Αφού τα τελειώσανε, τα συγκεντρώσαμε και η συνάδελφος, Γεωργία, ανέλαβε να τα ψήσει.

δηκεβι 2

δηκεβι 1

Ενώ τα περιμέναμε, ετοιμάσαμε τη μεταλλική βάση στη λαμπάδα και τα παιδιά
τη χρωματίσανε. Μόλις ήρθαν τα δημιουργήματά τους, τα κολλήσαμε πάνω στη βάση της λαμπάδας με σιλικόνη και οι χαρούμενοι καλλιτέχνες επέλεξαν τα χρώματα της κορδέλας που θα την ολοκλήρωνε.

δηκεβι 4

δηκεβι 3

Τα παιδιά εξέφρασαν μόνο θετικά συναισθήματα βλέποντας τα έργα τους. Ευχαρίστησαν ολόψυχα τη Μάνια που τους έδειξε τον τρόπο να φτιάξουν με απλά υλικά τη λαμπάδα τους, φωτογραφήθηκαν με αυτές δανείστηκαν βιβλία, και φεύγοντας μας χάρισαν όμορφα χαμόγελα και ευχές για Καλό Πάσχα!!!
δηκεβι 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.