dispotsΤο Μητροπολίτη Γρεβενών κκ. Δαβίδ επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ενημερώνοντάς τον για την πρωτοβουλία προετοιμασίας ενός σχεδίου συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να ξεκινήσει ταχύτερα η συντήρηση και αναστήλωση των Βυζαντινών, Μεταβυζαντινών και Νεότερων μνημείων της Π.Ε. Γρεβενών.  Όπως ανέφερε ο κ. Σημανδράκος, στόχος της Π.Ε. Γρεβενών είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη και την ανάληψη πρωτοβουλίας, για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Ο κκ Δαβίδ τόνισε πως η τοπική Εκκλησία, επιθυμεί και επιδιώκει αγαστή συνεργασία με την Π.Ε Γρεβενών, συγχαίροντας τον κ. Σημανδράκο για την πρωτοβουλία του.

Όπως τόνισε, τα συγκεκριμένα μνημεία πέραν της πολιτιστικής και θρησκευτικής σημαντικότητας που φέρουν,  αποτελούν περιουσία των Γρεβενιωτών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε : “Ως κληρονόμοι και μελλοντικοί κληροδότες  των μνημείων στις επόμενες γενιές, οφείλουμε να τα παραδώσουμε, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε παράλληλα τα εν λόγω σημαντικά μνημεία, να επιτελούν τους χρηστικούς και πνευματικούς  λόγους για τους οποίους  κατασκευάστηκαν από τους προγόνους μας

Ο κ. Σημανδράκος ανέπτυξε στον Μητροπολίτη το σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας για το θέμα, ενώ προγραμμάτισαν από κοινού νέα συνάντηση με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.