παοΤον πλέον καθοριστικό αγώνα του δίνει σήμερα, Πέμπτη (21:45, ΝΕΡΙΤ) ο Παναθηναϊκός για το μέλλον του στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» με νίκη κόντρα στην γερμανική Αλμπα στο ΟΑΚΑ εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παρουσία τους στα πλέι οφ.

Το πλεονέκτημα έδρας έχει χαθεί προ πολλού για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, η οποία ισοβαθμεί στην 3η θέση του 5ου ομίλου με την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 7 νίκες-5 ήττες, ενώ ελπίδες για παρουσία στην τετράδα διατηρεί και η αυριανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Άλμπα (6 νίκες-6 ήττες).

Δύο «στροφές» πριν την ολοκλήρωση του Top-16, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη (10 νίκες-2 ήττες) και η Μπαρτσελόνα δεύτερη (9 νίκες-3 ήττες), με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στο clasico αύριο, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» της Βαρκελόνης.

Οι δύο ισπανικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και αύριο διακυβεύεται ποια εκ των δύο θα προκριθεί τελικά ως πρώτη του γκρουπ (με νίκη αύριο η Ρεάλ θα είναι οριστικά πρώτη).

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί την 3η θέση, την οποία μπορεί να εξασφαλίσει από αύριο, αν νικήσει την Άλμπα και, παράλληλα, η Μακάμπι ηττηθεί από τη Γαλατασαράι στο Τελ Αβίβ. Η Άλμπα με νίκη στο ΟΑΚΑ απλά θα συνεχίσει να ελπίζει, ειδικά αν καλύψει τη διαφορά των 6 πόντων, με την οποία είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο.

Οι Γερμανοί αποχαιρετούν τα όνειρα για πρόκριση, αν ηττηθούν αύριο και η Μακάμπι αναδειχθεί νικήτρια απέναντι στους Τούρκους. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών (μόνος απών χθες ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος, λόγω συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λυκείων Κύπρου).

Επτά νίκες σε εννιά αγώνες μετρά ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Άλμπα. Ως γηπεδούχος, δε, μετρά τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, με μοναδική ήττα πριν από… 15,5 χρόνια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία).

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 2 Απριλίου

Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 21:45

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Παρασκευή, 3 Απριλίου

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 10-2 22

Μπαρτσελόνα 9-3 21

Παναθηναϊκός 7-5 19

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5 19

Άλμπα Βερολίνου 6-6 18

Ζαλγκίρις Κάουνας 4-8 16

Ερυθρός Αστέρας 3-9 15

Γαλατάσαραϊ 2-10 14

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 2 Απριλίου

Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)

Παρασκευή, 3 Απριλίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός 20:00

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 10-2 22

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2 22

Ολυμπιακός 9-3 21

Αναντολού Εφές 5-7 17

Λαμποράλ Κούτσα 5-7 17

Αρμάνι Μιλάνο 4-8 16

Νίζνι Νόβγκοροντ 3-9 15

Μάλαγα 2-10 14

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.