Η σεφ ζαχαροπλαστικής που ξετρέλανε την Όπρα, τον Ντε Νίρο και τη Σίντι Κρόφορντ, η τρίτης γενιάς Ελληνίδα, Μαρίσα Τσόρτσιλ και το νέο «My Sweet & Skinny Life»

gluka

Η Marisa Churchill, η ελληνοαμερικανίδα σεφ ζαχαροπλαστικήςκαι συγγραφέας των βιβλίων «Sweet & Skinny» -γνωστή στην Ελλάδα από την εκπομπή της στο Alpha- έμαθε
να μαγειρεύει από την ελληνίδα γιαγιά της.

Όπως έχει πει σε συνέντευξη της « … η οικογένειά της γιαγιάς διατηρούσε καφενείο στη Μεγαλόπολη και η ίδια μαζί με τον παππού μου, όταν μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, άνοιξαν ένα εστιατόριο με το όνομα College Inn Cafe, όποτε η μαγειρική είναι στο αίμα μου…»

H Μαρίσα μεγάλωσε στις ΗΠΑ, έχει πτυχίο διατροφολόγου από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και μαγειρικής από τη σχολή California Culinary Academy και έχει δουλέψει ως διευθύνουσα σεφ ζαχαροπλαστικής σε μερικά από τα μεγαλύτερα εστιατόρια του Σαν Φρανσίσκο.

glyko

Τα ελαφρά επιδόρπιά της έχουν δοκιμάσει σταρ του Χόλλυγουντ – Όπρα, Ντε Νίρο, Σίντι Κρόφορντ, Φράνσις Φορντ Κόπολα- ενώ έχουν αποσπάσει εγκώμια από έντυπα όπως το Shape, το People, το Oprah, το Food & Wine, το Elle, αλλά και από το Good Food Channel του BBC.

Με ένα κουτάλι σε ένα μπολ με παγωτό

Το επιδόρπιο είναι συχνά το πρώτο πράγμα που τρώω. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μεταξύ γεύματος και επιδορπίου, έτσι, αντί ν’ αφήνω το καλύτερο για το τέλος, γιατί να μην ξεκινάω μ’ αυτό;

Όταν με βλέπουν μ’ ένα μακρύ κουτάλι βαθιά χωμένο σ’ ένα μπολ με παγωτό γαρνιρισμένο με σάλτσα σοκολάτας, συχνά με ρωτάνε: «Πώς τα καταφέρνεις και μένεις τόσο λεπτή;». Ε, λοιπόν, το να απολαμβάνεις τη γλυκιά πλευρά της ζωής δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα σπάσεις τη ζυγαριά. Και η ωραία εμφάνιση δεν προϋποθέτει κατ’ ανάγκη πως θα περάσουμε όλη μας τη ζωή καταναλώνοντας καρότα και τυρί κότατζ».

Συνταγές για «αθώα γλυκά»

glyko

Ο οδηγός ζαχαροπλαστικής «My Sweet & Skinny Life: : Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τρως επιδόρπιο» παρουσιάζει νόστιμες και λαχταριστές συνταγές για επιδόρπια και ζύμες.

Από σοκολατένια cupcakes μέχρι κουραμπιέδες, η Μαρίσα δημιουργεί παραλλαγές αγαπημένων γλυκών, χρησιμοποιώντας απλά και υγιεινά υλικά και μειώνοντας τα λιπαρά, χωρίς όμως να θυσιάζει τη γεύση. Επιπλέον, σε όλο το βιβλίο δίνει συμβουλές για τηνπαρασκευή γλυκών χωρίς ζάχαρη και γλουτένη. 

Έχει εμφανιστεί πολλές φορές στις εκπομπές Food Network Challenge, Top Chef, The Talk στο CBS, και Access Hollywood. Στην Ελλάδα, η Μαρίσα παρασκευάζει τα Sweet & Skinny γλυκίσματά της στην εκπομπή My Sweet & Skinny Life στον Alpha.

info: Η Μαρίσα Τσόρτσιλ παρουσιάζει το βιβλίο της «My sweet & skinny life: Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τρως επιδόρπιο» (μετάφραση Τιτίνα Σπερελάκη, εκδόσεις Πατάκη), το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 14:00, στο Public Συντάγματος. Ναι, θα έχει και γλυκά…

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.