Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Για να σωθεί το ευρώ, αφήστε την Ελλάδα να φύγει»

1 Απριλίου, 2015 by Σταματίνα

Τι γράφει στους FT πρώην μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

euro

H DeAnne Julius θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, για να σωθεί η Ευρωζώνη.«Εάν το παρελθόν αποτελεί οδηγό για το μέλλον, οι διαπραγματεύσεις (της Ελλάδας με τους πιστωτές της) θα συνεχισθούν έως το τελευταίο λεπτό και οι παραχωρήσεις προς την Ελλάδα μπορεί να επιτρέψουν στους ηγέτες της Ευρωζώνης «να παρατείνουν (σ.σ.: τη στήριξη) και να υποκρίνονται» για μία ακόμη φορά», σημειώνει η αρθρογράφος, προσθέτοντας: «Αλλά, αν γίνει έτσι, αυτή δεν θα είναι η τελευταία πράξη.

Το εκτυλισσόμενο δράμα έχει καταδείξει τη θεμελιώδη αδυναμία της επιβολής κοινού νομίσματος σε τόσο διαφορετικές κοινωνίες χωρίς κεντρικούς μηχανισμούς για την επιβολή περιορισμών όσον αφορά τα δημοσιονομικά ελλείμματα ή για μεγάλες διασυνοριακές επιδοτήσεις. Εάν η Ευρωζώνη θέλει να ευημερήσει με ενιαίο νόμισμα τις επόμενες δεκαετίες, η ελληνική απειλή πρέπει να απομακρυνθεί – όχι, επειδή επιμένει η Γερμανία, αλλά με την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα όλων των χωρών που θα μείνουν».

 

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2015 at 19:00 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply