6οφεστ_image001Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα, παράλληλα με το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η διοργάνωση ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και σκοπός της είναι τόσο η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όσο και η προώθηση της υγιεινής διατροφής, της ασφάλειας του καταναλωτή και η προτροπή των καταναλωτών στην αγορά ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων, καλλιεργώντας καταναλωτική συνείδηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εστιάζοντας στην προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή και την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως σημαντικού οινογαστρονομικού προορισμού, πρόκειται να συμμετάσχει στο 6ο Agro Quality Festival-Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα και στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται το τριήμερο το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Στην έκθεση αυτή η Περιφέρεια θα παρουσιάσει το «καλάθι» των δυτικομακεδονικών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ελκυστικής συσκευασίας, δικτυώνοντας τα προϊόντα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με τον τουρισμό και την οινογαστρονομία.

Το «καλάθι» προϊόντων της Περιφέρειας μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα: πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας μας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα έχουν τη δυνατότητα απευθείας πώλησης προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του 6ου Agro Quality Festival, διοργανώνεται η 6η Έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς για την οποία οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα http: www.edpa.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.